Zdravím, mám na autě nové pneu cca 14 měsíců. DOT je 06/22. Dnes jsem náhodou na kole objevil 2 takové boule ale směrem dovnitř a jsou skoro naproti sobě. Přesto že to je pravé zadní kolo tak vím že jsem nikde nevzal žádný obrubník, navíc když jsou naproti sobě. Samozřejmě byla kola hustena na předepsané hodnoty, kontroluji každý měsíc. Má cenu zkoušet reklamaci na výrobní vadu?
Při výrobě pneumatiky - přesněji řečeno při konstrukci kostry, ke které je připevněn ocelový pás a běhoun - dochází často k jednomu nebo dvěma přesahům kostry. Právě tyto přesahy jsou někdy po nasazení a nahuštění pneumatiky viditelné jako prohlubeň.
Pokud však máte pochybnosti, nechte si zářezy na bočnici zkontrolovat kvalifikovaným odborníkem na pneumatiky.
Má cenu zkoušet reklamaci na výrobní vadu****Já bych to určitě nafotil na více fotek a zaslal prodejci, jako oficiální reklamaci,
petrr
Ještě jsem si hledal na internetu různé defekty pneu a nenašel jsem žádné takové boule dovnitř. Bohužel jsem koupil skrze eshop takže reklamace bude o to složitější :D
Tak budu muset pneu na vlastní náklady nejspíš zout, poslat jim na posouzení kde mají 30 denní čas na vyřízení a možná mi stejně reklamaci zamitnou kvůli špatnému používání (huštění) což jsem sice dělal správně ale nemám to jak dokazat.
Barum Brillant v roku cca.2002 boli s tým istým problémom.Ľudia z toho šaleli rovnako ako ty. Ja sám som také mal.Tie pneumatiky som nakoniec zodral úplne a bočnica sa nemenila za celú životnosť- myslím ten tvar.A je to vecou výpletu ako to už niekto spomenul. Vaculík to v jednom videu na YT spomenul pri Octavii 1 s raritne málo kilometrami kde je ešte pôvodné 20 ročné obutie.
petrr
Takže je to tedy v pohodě na jezdeni? Dočetl jsem se že to může být tím prechodem ale že by ty prohlubně měli být patrné a asi ne takhle velké...
jozifek
Ja osobně být ve vaší situaci tak to sundám poslu jim to zpátky a reklamuju.. Nikdo neví co to v zatížení udělá... Ale jinak vaše věc..
Možná mají rádci pravdu, že je to OK Mně se to zdá být dost zdeformovaný. Já bych reklamoval. Ona je otázka co na to řeknou při kontrole policajti. Prostě to vypadá blbě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.