Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Únik vzduchu kolem ventilku

Od: kare odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, jak už název napovídá uniká mi vzduch kolem ventilku.
Ve zkratce zakoupil jsem starší sadu ALU se zimními pneu. Neustále mi unikal vzduch z pneu tak jsem to dal známému do pneuservisu jako protislužbu (patky vzali butylákem až na druhý pokus) a už se mi nehce to řešit jako opětovnou "reklamaci".
Kolo jsem ponořil a utíká vzduch už jen kolem ventilku (Mám podezření, že ani ponořit to v pneuservisu nezkusili).
Otázka tedy: Koupit butylový roztok, obrousit dosedací plochy ventilku a natřít butylákem a vložit ventilek nový? Nebo zvolit postup jiný?
Díky všem :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

spu
hodnocení

4x
Zvolte následující postup: Vemte kolo do jiného pneuservisu,řekněte jim kudy to uniká a nechte to opravit.
Na jaře jsem řešil to samé na starém obytňáku..Z gumového ventilu v disku mi vystřelovaly ty mosazné vložky se závitem na ventilek..Odvezl jsem to do pneuservisu a odmáčkl pneumatiku,ventil vyměnil..hotovo..Vyvažování se nekonalo..Jednalo se o auto,které "žilo" na špalkách,takže gumy "nové" x let nejely..a ventily v disku prostě nevydržely..

hodnocení

3x

No a ten váš známý vám nedal nové ventilky?Butylák se používá kolem patek ,ventilek by měl těsnit sám osobě.Jinak jestli máte chuť a vybavení tak směle do toho,návod třeba tu...

Jo a čím to budete foukat?Aby jste ještě nemusel kupovat dělo-inflator.Takže za mě servis

kare
hodnocení

Popravdě nevím, vždy jsem mu to tam nechal a za týden si to vyzvedl s tím, že to je OK. Nechávání starých ventilků je tady takový místní kolorit. (bez ohledu na servis, již jsem řešil i u jiných v minulosti "vždyť nejsou zpuchřelé" a podobné řeči )
Právě proto ta chuť to zvládnout sám. Díky za video.
Šlo mi právě o to, že patka netěsní z důvodů koroze/oxidace. Zda tedy u ventilku pomůže samotná výměna nebo je zde nutné také očištění či utěsnění.
PS: Párkrát jsem už měl patky odražené a dělo jsem zatím nepotřeboval, vždy to šlo dofouknout. :)

ogar

Málo placeny, dvakrát placeny - Tejden na to čekat? Hmm.

Se divíte že vám nevymění ventilek za 2 Kč, když mu za to ani nic nedáte? Asi bude ty ventilky pro vás platit ze svý výplaty ne? Co se týče práce, no tak to si třeba udělá s kamarádství po pracovní době co já vim.

kare
hodnocení

@ogar Jsem rád, že víte víc než já... *smich*
Pokud Vás to potěší vyzvedával jsem si to cestou okolo, neboť bych zimní stejně teď neužil :-D
Protislužba znamená zadarmo *poctar* a i ve standardně placené pneuservisu zůstali staré ventilky...
Ještě nějaké dotazy? Teď můžete zkusit ten můj. *slunce*

oo

Jestliže už nemáš cestu okolo, tak se s tím můžeš několik hodin mordovat doma, Shánět si ty ventilky kde za poštovný zaplatíš asi násobek ceny ventilku?

Já nedávno v náhodném pneuservisu při požadavku na koupi dvou samotných ventilků je dostal zdarma, že se ani nevyplatí to účtovat:) Jinak na odrážení gum z ráfků se mi osvědčilo použití podtlaku-kompresorek z lednice- po vyšroubování ventilku vysávat vzduch, až guma sjela z ráfku dovnitř a pak už byla výměna ventilku celkem snadná. Namazat silikonovým olejem nebo silikonovou vazelínou, aby projel dírou v ráfku.
kare
hodnocení

@bery Konečně někdo kdo má zkušenost a radu navíc, velký dík.*palec*

Ano, někdo vymyslí odsávačku, (kolikrát v roce jí použije), jiný srazí plášť na zouvačce. Třeba u kámoše. Ten plášř se podtlakem zmáčkne celý, nebo jen třeba 10cm na jedné straně?

Odsávačku jsem nevymyslel kvůli výměně ventilku, dávno ji používám hlavně na výměnu brzdovky. Zouvacku mám jen nehakou ruční snad na motorky, kterou jsem kdysi dostal gratis, ale s tou se mi nějak nedařilo. Při výměně 2 ventilků u feldy guma podtlakem pěkně sjela celá na jedný straně. Ale teď jsem potřeboval opravit defekt na celkem zpuchrely gumě u oktávky a když jsem koukal, jak se podtlakem kroutí, místo záplaty zevnitř jsem od zouvani radši upustil a dobnul tam zvenku knot.
23.08.24 13:04

OK, díky.

hodnocení

1x

Tam, kde Vám to z protekce a jako protislužbu opravili, tak ať to opraví ještě kolem ventilku. Tedy vymění ventilek.

ventilek
hodnocení

0x

Nevím jak u vás, ale v mém pneuservisu s výměnou pneu (za200) vymění i gumový ventilek zdarma. Myslím že je stojí v nákupu pod 3 Kč? Jen to vyreklamujte u toho známého - kde nepřišli na to kudy uniká vzduch... To jsou nějaký volové asi?!

Když půjdete jinam jak srabík, tak si budou myslet, jaký to nejsou mistři... Už známého zdarma, asi nejdražší řešení, že? Když tam musíte třikrát kvůli takové prkotině, že někdo ušetřil 3 Kč

hodnocení

0x

Stát se může ledasco, tak se to prostě musí vyřešit. Ventilky se mění úplně běžně. Al disky když jsou staré, tak je pravdou, že některé jsou dost olezlé a bývá problém s těsností. Prostě se to vyřeří a nemusí se okolo toho psát litanie jako se řeší tady... To jsou takové prkotiny... Jako kdyby nebylo skutečných problémů...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]