Dobry den,chtel bych se zeptat jaky karavan mohu tahnout(pokud vubec mohu) za autem Renault scenic 1,6 16V 79kw.V malem tp mam na tazne zarizeni vahu: 1300/660kg,tazne je asi klasika A50X,problem pry je v tom ze mam na zadni naprave torzni tyce a ne pruziny,je to tak? Nasel jsem karavan: provozni hm:719kg,maximalni: 1050kg,rozmery:5920x2190x2450mm Dekuji za odpovedi,zatim se ptam jen ze zvedavosti zda by to bylo realne..
Pokud vím, tak jsou rozhodující hmotnosti dané výrobcem. Konstrukce auta není podstatná a nikdy jsem neslyšel, že by někdo řešil způsob odpružení auta. To by v dokladech muselo být výslovně uvedeno.
Základní problém je v tom, že vámi nalezený karavan je nejsíš nebrzděný a takový můžete táhnout jen do 660kg. To si ověřte a pak prověřte další případná omezení.
logik
No to těžko když jeho maximálka je: 1050kg
ln
Ptal jsem se majitele a brzdeny je.. ze pry nad 700kg musi byt vzdy brzdeny
Ano. Nebrzděný jenom do 750kg. Vaše auto může táhnout do 1300kg brzděný, takže můžete. Hlavně pozor na zrcátka, karavany jsou široké. A jeďte opatrně. Když nemáte zatím zkušenosti s tažením karavanu.
Resim proboha to co pisu v dotazu.. Jestli je problem v tom ze nam na tadni naprave auta torzni tyce a ne pruziny.. Torzky pry hodne omezuji zatizeni na kouli
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.