Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaky karavan mohu tahnout?

Od: ln odpovědí: 11 změna:
Dobry den,chtel bych se zeptat jaky karavan mohu tahnout(pokud vubec mohu) za autem Renault scenic 1,6 16V 79kw.V malem tp mam na tazne zarizeni vahu: 1300/660kg,tazne je asi klasika A50X,problem pry je v tom ze mam na zadni naprave torzni tyce a ne pruziny,je to tak?
Nasel jsem karavan: provozni hm:719kg,maximalni: 1050kg,rozmery:5920x2190x2450mm
Dekuji za odpovedi,zatim se ptam jen ze zvedavosti zda by to bylo realne..

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud vím, tak jsou rozhodující hmotnosti dané výrobcem. Konstrukce auta není podstatná a nikdy jsem neslyšel, že by někdo řešil způsob odpružení auta. To by v dokladech muselo být výslovně uvedeno.

hodnocení

0x

Základní problém je v tom, že vámi nalezený karavan je nejsíš nebrzděný a takový můžete táhnout jen do 660kg. To si ověřte a pak prověřte další případná omezení.

logik

No to těžko když jeho maximálka je: 1050kg

ln
hodnocení

Ptal jsem se majitele a brzdeny je.. ze pry nad 700kg musi byt vzdy brzdeny
Ano. Nebrzděný jenom do 750kg. Vaše auto může táhnout do 1300kg brzděný, takže můžete. Hlavně pozor na zrcátka, karavany jsou široké. A jeďte opatrně. Když nemáte zatím zkušenosti s tažením karavanu.

logik
hodnocení

0x

Logicky když maximálka karavanu je menší než maximálka na kouli, tak ho můžeš stáhnout, co na tom řešíš proboha?

Ani součet maximálky auta a karavanu nevyjde přes 3500 kg Takže není co řešit, stačí řidičský průkaz B

No to těžko, když těch 1300kg platí pro brzděný přívěs! Takže nebrzděný táhnout NESMÍ!

Karavan je nebržděný?

kenobi

Proboha!

Nad 750 kg musí byt VŽDYCKY BRŽDĚNÝ! To nevíš?

ln
hodnocení

Resim proboha to co pisu v dotazu..
Jestli je problem v tom ze nam na tadni naprave auta torzni tyce a ne pruziny..
Torzky pry hodne omezuji zatizeni na kouli

hodnocení

0x

Pokud jsem Vás pochopil, tam máte v techničáku možno bržděný přívěs do 1300kg. Karavan je bržděný a má maximálně 1050kg.

Což je méně jak 1300kg, takže to klidně můžete táhnout.

Pochopil jsem Váš popis správně?

Jestli je problem v tom ze mam na zadni naprave auta torzni tyce a ne pruziny****nemůže to být problém, který by tahání omezovalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]