Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Správný rozměr kol

Od: jdjdjjd odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, chtěl bych poprosit o vyjasnění informací v technickém průkaze (viz. obrázek). Kola ani pneu jsem zatím neřešil.

Nerozumím této formulaci:
"Pouziti nize uvedenych rozmeru ráfku a pneumatik je konstrukcne omezeno
dle verze vozidla"
Můžu tyhle rozměry používat nebo anebo proč je formulováno takhle?
Když si kouoím nové alu kola s těmito rozměry, musím to znovu někde hlásit?
Děkuji moc!

Správný rozměr kol

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

obs
hodnocení

0x

Zkus se podívat do datové kostky, co se píše v ní?

doplněno 20.08.24 17:44:

Ty chceš dávat 215 a 235 široké?

Možná se tím myslí, verze že širšími blatníky, takže jestli se ti vejde do blatníku bez drhnutí? Asi by to nemělo ničemu vadit, nejspíš je podvozek schválen, a otestován i s těmito šířkami - Na které ovšem musíš mít tam na řádku uvedené ráfky!

moje domněnka by logika

jdjdjjd
hodnocení

Díky za odpověď, ale vůbec nevím, co je datová kostka.
Auto je Passat B7 sedan, žádný vytuněný a rozšírený blatník nemám.
Jediné, co bych rád věděl, jaké kola si tam můžu vlastně dát bez toho, abych musel na nějaký zápis k STK.
ggl

Ggl znáš?

google.com/...

Zadej svůj win a vyjede ti elektronický technický průkaz, Na ten asi mají náhled i policajti a STK tak uvidíš, co případně by bylo povoleno

Proč by gůglil když má k dispozici papírový a ten stále platí a mnohdy je platnější než v datové kostce, digitální!PS záleží jak úředník v minulosti zadal data nebo nezadal viz níže . TZN směrodatná je papírový, pkd chce pak zajít na evidenci MV a z papírového ať doplní do digitálního a ...

hodnocení

0x

Datová kostka je toto : dataovozidlech.cz/... = data ke stažení = vyhledání vozidla kde zadáte VIN nebo čísla dokladů a zjistíte to co máte v ORV II. (teedy pokud to nějaký úředníka správně zadal ! (U jednoho mám v paírovém ORV 3 rozměry kole a ktomu pneu ovšem v Datové kostce toto není)

Neřešil bych nebo spíše dle nájezdu a toho kolik máte kol-pokud jen 4 a najezdíte hodně pak přikoupit další kola a pneu na zimu (nebo letní). Nepočítaje rezrvní pkd je.

paveldvorak
hodnocení

0x

V datové kostec by mělo být přesně to, co je v TP, bohužel podobné formulace v TP jsou výplodem jednotlivých výrobců, resp. jejich zástupců pro ČR, tady chybí jedna konrétní věta, která obsahuje výčet konkrétních verzí, nebo negativní definici - pro které verze je nelze použít...v reálu se jedná o vozidla se sportovní úpravou podvozku a daným průměrem brzdového kotouče...Já bych naůpsal výrobci, co tím autor myslel

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]