Nejste přihlášen/a.
Nyní jsem četl, že od října bude změna v povinném ručení.
Pojištění nabude v platnost až když pojišťovně "přistanou" peníze na účtu.
A nebude se muset vozit s sebou "zelená" karta - dříve musela být zelená.
Dříve se musela vozit?
X krát při silniční kontrole policie vyžadovala pouze ŘP a ORV - nikdy nic jiného a to i době kdy ŘP byl oranžová knížečka a obsahovala tzv. kupón.
Někde se psalo, že se s sebou musí vozit originál a kopie, jak jsem měnil pojšťovny, tak některé vydávaly pouze originál.
tam kde jste to slyše to bylo vysvětleno, karta se dříve vozila ted se nevozí, v čr stačí v mobilu, osobně pužívám appku zelená karta kde mám všechny karty ke všem vozidlům
zelená byla, teď nemusí, a od října bude systém ON-LINE
dnes se dá získaz zelená karta okamžitě po odklikání pojisnté smlouvy přes internet, popjištovna jí musí okamžitě psolat mailem ale stačí nezaúpaltit, pojistka vlbec nevniklně pořesto má člověk zelenou kartu
a protže systém nwení online, nedá se karta onlině prověřit , typická česklý kocourkov a zákon, který navrhla pojištovcí lobby
přitom při přepiosu na úřadu se ze zákona překldáá zelená karta a úřednice jí má "kontrolovat"...prostě dělají z úřednic blbky
Zelenou kartu zásadně vozím. Těch pár gramů auto opravdu bez problémů uveze. A nemusím ji alespoň hledat když vyjedu pár kilometrů "za čáru" (nejsem totiž z Prahy).
A ta kopie - je dobré ji mít, V některých balkánskách zemích si policie "zajistí" řidiče a auto tak že u sebe "uschová" jeho zelenou kartu.
Take s sebou vozim, mam ji hozenou kapse sedadla. Ale k tem kopiim, docela oblibene bylo ponechani si ridicaku, kdyz jsem jezdil po balkanu nebo postsovetu. Kolik ja jsem jich tam uz nechal... tedy mezinarodnich ridicaku, takovych tech za 50 korun, plastovou kartu jsem ani nevytahoval, snad mozna na hranicich, kolikrat ani to ne.
Zajímalo by mě když v balkánských zemích policie potřebuje zajistit "zelenou" kartu a dotyčný ji má pouze v mobilu - to mu zabaví mobil? Mě se to stát nemůže protože tam nejezdím a i kdyby tak nemám smart mobil.
Zelená karta v mobilu je nesmysl vymyšlený jen u nás. 10 metrů za libovolnou hranicí se na vás libovolný policista bude dívat jako na nepojištěného. Takže váš příspěvek je irelevantní, bez papírové prostě nesmíte vyjet.
na hranicíéch MN- AL mi albánský policista upozornil na neplatnou papírovou zelenou kartu, platnou jsem měl v mobilu a k mému překvapení jí uznal, po příjezdu do hotelu jsme požádal recepci o vytištění
Bohuželů my v ČR v "digitalizaci" zaostáváme o 7 - 10 let za okolními státy, pokud bude digitalizace skutečná, rtedy že se všechny informační systémy vzájemně propjí, budou papíry nadbytečné, jakoukoliv papírovou černobílou nebo zelenou kartu vyrobí moje vnoučata v grafickém programu za 10 - 15 minut...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.