Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak aplikovat rezistin na rezavé místa

Od: kvido odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
chtěl bych se poradit jak aplikovat n bo spíš jak funguje přípravek proti korozi na autě rezistin.
Koupil jsem si ho a v návodu je psáno obrousit největší řez, nanést rezistin a pak už jen natřít?
Obrousil jsem, natřel rezistinem a ten podklad změnil barvu do stříbrné, je to vpořádku?
Za jakou dobu od nanesení rezistinu můžu dávat nátěr?
Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Opravdu v návodu píšou, že se ten Rezistin má po nanesení ještě přetřít? Podle mě se buď nejedná o Rezistin, nebo v návodu nic takovýho není. Je mastnej a nic by na něm nedrželo, zároveň skrz něj těžko může být vidět, že by podklad nějak změnil barvu. Podle mě se jedná o nějakej odrezovač, což je něco úplně jinýho, ne vosk, ale kyselina fosforečná ...

hodnocení

3x

Klasický rezistin je v podstatě parafín rozpuštěný v benzínovém rozpouštědle, který jakž-takž drží na dobře obroušeném zkorodovaném povrchu a obsahuje antikorozní složky. Je mastný, i po zaschnutí zůstává měkký a dá se celkem snadno smít jakýmkoliv ředidlem. Rozhodně na něm nebude držet žádný další nátěr. Má hnědou barvu a nikdy jsem si nevšiml, že by měl jakýkoliv vliv na barvu podkladu.

Máte skutečně rezistin? Je pravda, že jsem s ním nepracoval už řadu let, takže není vyloučeno, že existuje nějaká modifikace, kterou neznám. *nevi*

hodnocení

3x

Na Resistin se nátěr nedává, držel by na něm jen nějaký asfaltový nátěr, běžná barva nikoliv. Na korozi je lepší používat zastavovač koroze, který korozi napenetruje, zpevní a zreaguje s vodou obsaženou v korozi, takže se korozivní procesy zastaví, povrch je pak chráněn proti další korozi. Tyto přípravky (Festprimer, Brunox, Berner...) po vytvrdnutí lze přetírat. Při jejich použití se ale rez z povrchu nesmí odstraňovat (pouze nesoudržné šupiny), protože z logiky věci pak přípravek neplní funkci.
Dejte si google "zastavovač koroze" nebo "přeměňovač koroze".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]