Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fleky na kapotě

Od: juzek odpovědí: 9 změna:
Dobrý den. Na kapotě se mi objevily po vyjetí z myčky u lidlu v Ostravě,měl jsem ten nejdražší program takové malé asi do půl cm jakoby mastné flíčky.Jejich asi patnáct.Jinde na autě nejsou.Auto má stříbrnou metalízu.
Nevíte čím by šly odstranit, zkousel jsem tech.benzin i pastu podobnouTempu,ale bez výsledku.Dík

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A to jste vjel do myčky v tomhle vedru s autem rozpáleným na 90°C? Nevím, co to je, ve Vašem ale obávám se, aby se neseparoval vlivem teplotního šoku vrchní bezbarvý lak. Bohužel jsem si takhle zkurvil střechu na vlastním autě. Jo, asi by to slezlo později samo, ale pár let by to ještě určitě dalo. Tak držím palce, ať to není stejný případ.

juzek
hodnocení

Bylo ráno auto nebylo rozpálené,po noci ještě chladné.

Tak to je ta lepší varianta. Kamarád kdysi dělal krátce na myčce a důrazně varoval před drahými programy. Říkal: Voni tam vjedou a na zasraný auto pustěj ten nejdažší program. Žádná myčka neumeje všechno na první dobrou. No a jak přijde vosk na tu zbylou špínu, tak jí to dokonale zakonzervuje a už to z toho nikdo nedostane (myšleno hned a v myčce). Tak snad to bude tenhle případ a nakonec to povolí.

juzek
hodnocení

Dík a nevíš čím to ještě zkusit odstranit, lihem nebo něčím jiným

S lihem a chemií obecně opatrně. Zkoučel bych na nějakím méně viditelném místě. Jestli se dobře pamatuju, tak čerstvou akrylovou barvu bez vrchního laku líh rozpouštěl. Co udělá s vystárlou a přelakovanou je otázka zkoušky.

re4zon
hodnocení

0x
Vyfotit by to v detailu neslo?
juzek
hodnocení

Tu jsem to vyfotil,lépe to nešlo,je tam vidět jeden flek,na celé kapotě jich je asi deset
Fleky na kapotě

hodnocení

0x
Toluen (hlavně na fleky asfaltové) nebo aceton (čistí třeba i zbytky barev).
Ale pozor pozor, ať si neuděláte škodu ještě větší.
Leccos vyčistí i olej WD.
juzek
hodnocení

Jj,dám pozor,zkusím napřed tu WD

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]