Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Při vysokých teplotách kolem 28° a výš mi přestává fungovat klimatizace, jakoby se sama vypnula, přitom je stále zapnutá. Pokud se venkovní teplota pohybuje pod 25°, funguje jak má. Je nedávno plněná, takže by neměl být problém s množstvím. Nesetkal se s tím někde? Mám Volvo V70, ročník 2002.
Jednou jsem se s tím setkal. U auta taky nad cca 30 klima nefungovala. Nakonec bylo zjištěno, že tam bylo moc chladiva, cca o 300 gramů. Někdo ji chybně přefoukl. Po doplnění spravneho množství klima fungovala už dobře a nevypinala. Snad to pomůže
alkmaarsen
Ikdyž už je klima nafouklá přes 2 roky?
theodorek
Těžko říct, naopak tedy toho může být málo. Každopádně určitě odsát chladivo a zjistit, kolik tam toho je.
Jako laika mě napadla jedna věc a to zda se tam nějaký díl nepřehřívá až moc a nějaký systém jej nevypíná podle programu.
Napadlo mě to, protože každý den v těch hicech nadávám, že nám nejezdí výtah a údejně je to také proto, že něco je v něm rozžhavené do mrtva a systém výtahu to vyhodnocuje jako riziko, tak jej ani neuvede do chodu.
alkmaarsen
Tlačítko klimatizace je zapnuté, jen nefouká ten freon.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.