Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Provozování nepřihlášeného vozidla a ručení

Od: dzon* odpovědí: 11 změna:

Měl bych dotaz na který jsem tu ještě nenašel odpověď ať jsem hledal jak sem hledal. Koupil jsem vozidlo - mám kupní smlouvu, nove uzavrene povinne ruceni a vozidlo je odhlasene z puvodniho majitele. Co mi hrozí když vozidlem budu
jezdit a zastaví mě policie? - Vozidlo je neprihlasene ale ma pojistku, popř. na co se vymluvit?
Dále jsem se chtěl zeptat že vozidlo budu pravděpodobně co to půjde registrovat, ale nechce se mi platit eko poplatek - tudíž scháním někoho s prukazem ZTP abych vozidlo prevedl nejprve na neho - cimz se odbyje Eko poplatek
a poté na sebe, jen jsem si neuvědomil že když vozidlo pojistím a pak přihlásím na něho - musím ho poté odhlásit abych ho mohl přihlásit na sebe, jenže tím pravděpodobně zanikne povinné ručení které jsem nedávno zaplatil. Jak se mám zachovat aby zůstalo povinné ručení zachované, nebo abych nepřišel o peníze za něj utracené?
Předem díky moc za pomoc
doplněno 15.08.10 13:17:

jeste bych mel dotaz, jak urad jen z podpisu si overi ze ta osoba co mi podepsala plnou moc s tim autem ma prukaz ZTP?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

2x

*jasne*Při zrušení pov. ručení Vám bude přeplatek vrácen na účet nebo složenkou.Případně převeden na další uzavřené pov. ručení.

hodnocení

0x

od policie vám nehrozí sankce, klidně se takto vyhnete EKO dani,

"jeste bych mel dotaz, jak urad jen z podpisu si overi ze ta osoba co mi podepsala plnou moc s tim autem ma prukaz ZTP"

budete muset DOLOŽIT

dzon*
hodnocení

takze kdyz me zastavi policie a bude chtit ridicak a technicak a ja reknu ze technicak nemam tak mi reknou - nevadi stastnou cestu?

Jakým způsobem to lze doložit náhodou nevíte?

Každopadně díky moc za pomoc

dzone, kdepak je techničák, vy ho nemáte proč? To jste nikde nenapsal. Samozřejmě za to Vám hrozí pokuta.

dzon*
hodnocení

mam velky technicak ale maly technicak je procvakly kdyz se auto odhlasovalo z predchoziho majitele. Jak vysoka pokuta?

já Vás nějak nechápu, proč tedy budete tvrdit, že nemáte techničák,

Normálně jim ukážete procvaklý a hotovo. Nebo snad našel jste nějaký předpis, že se nesmí řídit s procvaklým techničákem?

dzon*
hodnocení

no vím že auto se musí do 10 dnů přihlásit, zajímá mě co hrozí když ho nepřihlásím.

nespokojenyurednik

už to tady bylo několiktát, nic ti nehrozí a chvilku hledej v historii, píšeš hlouposti, a pokud se ti něcoi nezdá, pčečti si zákon č.56/2001Sb. a navazující vyhláčku č.341

dzon*
hodnocení

Vážený pane Pilný,
pokud vozidlo provozujete, měl byste ho přihlásit do 10ti pracovních dnů. V
případě, že Vás zastaví Policie ČR, Vám samozřejmě hrozí sankce. Její výši
Vám bohužel nejsem schopná sdělit, toto se dále řeší ve správním řízení.Přeji příjemný den.Kristýna Vojáčková
vedoucí oddělení registru vozidel
odbor dopravy
Magistrát města Pardubic

Vysvětlíte mi proím někdo tohle? Každý tvrdí něco jiného.. :(

doplněno 21.08.10 01:27:

A když už jsem u těch otázek:

1)neplatím nějaké sankce za dobu kdy už je auto odhlášeno ale zatím nepřihlášeno?

2)je možné platit eko daň ve splátkách?

Předem díky moc za odpověď :)

celp*

No.Ten dopis z magistrátu je jasný.Uvažujte,který úředník Vám řekne ,že nemusíte mít auto přihlášené a nebudete platit pokutu?

1)Sankce neplatíte pokud neporušíte zákon(Ne prováděcí vyhlášku).

2)Nelze.

Jiná situace nastává neplatíteli povinné ručení.

dzon*
hodnocení

povinne ruceni platím :) fajn diky moc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]