Nejste přihlášen/a.
3x
doplněno 15.08.24 21:12: Petrovic to bylo obrazně řečeno, jakože 16 let diesel s filtrem na krátkých trasách může vypadat na emisích jako nový. Kdybys viděl v čem teď jezdí, spadne ti brada. Mimo jiné - Ani padesát osmiválcových 5,7litrovych Ram Dodge nevypusti tolik toxických látek jako jedna oktávka 1,9tdi.
2x
já mam naftu jezdim 15km do práce a 15km zpět a neni problém
golfa s pd motorem bych na krátký trasy nechtěl je tam moc možností co už může v těchto km odejít de tam i o typ motoru třeba u BXE byl problém s ojničníma ložiskama vydřená vačka atd a opravy nejsou levný
u vás bych spíš volil nákej spolehlivej benzín
2x
Jezdil jsem nejprve s 1,9d cesty běžně do 2,5km nebyl problém-, pak prodáno a kupující po týdnu chtěl vrátit-vrtal se prý do rozvodů a zmařil tím motor. . Pak to bylo 2,0HDi90 totéž -odešlo na korozi, 2,0 DiTD také na korozi , inu stará mazda. A poslední pak pro změnu zase 2,0HDi90 v XP. Kromě prvního měly všechny jen kat a ne FAP.
doplněno 12.08.24 22:41:
Ale nevím jak si na tom stojí koncern VW.
2x
1,9 TDI má být silný motor vhodný na riskantní předjíždění? Tak to jo ![]()
Krátký jízdy nevadí když se to aspoň jednou za 1kkm protáhne "italskou údržbou". Auto na couračky - jediná výhoda je krouťák v nízkých otáčkách kdy ženský nemají problém rozjet se, nemá snahu chcípat (ačkoliv TDI tahne spíš až od 2k), a pak těžký motor = na sněhu líp sedí, nehrabe tolik jako lehký benzíňák. Jinak už samý nevýhody: drahá údržba (víc oleje), pojistka - nižší spotřebou se to nezaplatí. A hlavně riziko čerpadlo - vstřiky a u staršího auta to je prakticky totálka.
Hledej něco s menší osvědčenou benzínovou atmosférou a mateřská = auto do kterýho se vejde kočár bez rozkládání..
2x
225 TKM Už je trošku moc, a aspoň jednou za týden kdyby ta trasa byla delší než 10 kilometrů tak by to nevadilo provozu.
Jinak jít do levnějšího benzínu
Štíre a viděl jste elektro co by mělo najeto přes milion km? asi ne ale chrochták bez problémů. Osobně jsem takovou Čtyřistapětku měl !
youtu.be/...
youtu.be/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.