Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Abs, cukání brzdového pedálu

Od: jakub odpovědí: 11 změna:
Ahoj, už nějakou dobu, mi při brzdění/dobržďování, tak jako kope/cuká brzdový pedál. Dělalo mi to už minulý rok v létě, ale přes zimu to přestalo. A teď v létě to dělá znovu. Takže to dělá hlavně když jsou velká vedra. Čas od času mi to napíše chybu, ať zkontroluji ABS. Je možné, že to bude nějaké čidlo? Nebo co by to mohlo být? A v jakém řadu by se pohybovala cena opravy? Moc díky.
Abs, cukání brzdového pedálu
Abs, cukání brzdového pedálu #2
Abs, cukání brzdového pedálu #3

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Na O1 se takto chová vadné abs čidlo, při vysokých teplotách a malých otáčkách kola dává slabý signál, takže se při běžném dobržďování aktivuje abs a pedál kope. Dost opruz. Diagnostika hlásí, které to je.
jakub
hodnocení

Super, moc díky!

jakub
hodnocení

Btw. Renault Fluence 1.6 2011
asd1

Tam je klasika prasklý kroužek ABS na kloubu - kloub korozí zvětší průměr a roztrhne to kroužek, pak jsou dva zuby dál od sebe, ABS to vyhodnotí jako blokování kola a spíná..

Kroužek jde koupit i samostatně, jde i svařit.

hodnocení

0x
Cukání pedálu při abs je přirozené.
jakub
hodnocení

Samozřejmě. Při prudkém sešlápnutí pedálu.
Ne, při jemném přibrždění o pár km/h.
Navíc, i auto mi občas hlásí, že je něco v nepořádku, viz fotky.
Ale díky za komentář.

jakub
hodnocení

Samozřejmě. Při prudkém sešlápnutí pedálu.
Ne, při jemném přibrždění o pár km/h.
Navíc, i auto mi občas hlásí, že je něco v nepořádku, viz fotky.

hodnocení

0x

Vadné čidlo,alebo pri brzdení sa blokuje koleso.

hodnocení

0x

Pravdu má nejspíš asd1, bohužel to napsal tak, že to nejde olajkovat.

asd1

Lajky mám na háku ;) Ale dík

Nejde o lajky, jde o to, že se s tím může ztotožnit více lidí a nemusí vypisovat to samé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]