Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda levý pruh dálnice

Od: superb24 odpovědí: 11 změna:
Pokutuje se jízda v levém pruhu na dálnici?
Jaká je za to sankce, body?
V noci si všímám, že dost osobních vozozidel, kteří jedou rychle většinou si vyberou jízdu v levém pruhu.
Myslíte, že to dělají kvůli bezpečnosti, např. kdyby vběhla zprava zvěř?
Nerozumím důvod, když dálnice je prázdná, hladká.
Mlhovky přes den, nebo v noci se pokutují, body?
Není to příjemný do oči mlhovky, když je dobrá viditelnost bez mlhy, bez deště ve tmě.
Já jedu v pravém pruhu 110-120km/h a ten za mnou jede v levém pruhu, nebo za mnou, (souběžně se mnou třeba několik minut).
Děkuji za informace
Klidnou noc.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dost lidí jezdí v levém pruhu i proto, protože pravý je tak zničený od kamionů, že je o strach tam jet.

Neznám všechny dálnice, ale vím, že ty promáčklé pruhy jsou již opravny.

Díky za info, je pravda, že moje zkušenost je spousty let stará. :)

-> milancukrar: ne všude a to co je opraveno opět začíná trpět :)

hodnocení

2x

POkuta je kolem 2,5tis body zadne. Ovsem policie to neresi pokud nejde o nejake velke zdrzovani nebo umyslne ci nebezpene chovani..

Mlhovky a jizda na denni sviceni v desti je taky kolem 2500 body zadne jestli se nic nezmenilo. Vevetsine pripadu ignorovano policii.

V noci taky jezdim uprostred nebo vlevo a maximalne uhnu kdyz me nekdo dojede nekdo kdo jede rychleji. UZ jsem parkrat potkal zver na kraji dalnice takze jistota je jistota.

Za to pres den 80% casu jedu v pravem pruhu v miste kde jsou 3 pruhy,jelikoz je ve vetsine pripadu prazdny, kazdy vocas jede vlevo. To ze bych je nemel podjizdet jsem davno prestal resit, vetsina stejne neuhne kdyz na ne blikas a troubis. Bezduvodne pomala jizda pri predjizdeni nebo v strednim/levem pruhu je zas kategorie sama o sobe.

kmet
hodnocení

2x

Ve skutečnosti se to nepokutuje, ničemu to nevadí.

Tak vadí to minimálně mě ač jezdím dálnici jen 110-120, protože předjíždění zprava je velmi závažný přestupek, který občas policie řeší. A občas se zdržující idiot v levém najde.

km
hodnocení

1x

v ČR si každý dělá co chce, jelikož se nic netrestá a nebo se trestají prkotiny

mlhovka v ne příliš mlžném prostředí je zlo, ale menší zlo, než mlhovka nezapnutá v mlze (na to si ovšem nikdo nestěžuje)

osobně používám přední mlhovky na přusvicování v noci, když je to vhodné třeba kvuli zvěři na zarostlých silnicích, ale jen tam, kde je nízká provoz a snažím se vypínat protijedoucím, mám ale ozkoušeno, že přední mlhovky neoslňují, nicméně je to proti předpisům (přední mlhovky ostatní řidiče především štvou tím, že to je proti předpisům, ne proto, že by je to oslňovalo a paradoxně to štve nejvíce kamioňáky, kteří sedí vysoko a mlhová světla je nijak neovlivňují)

jízda v levém pruhu je nešvar, ale je pravda, že někdy pravé pruhy bývají zničení a je tam rychlá jízda značně nepříjemná.
osobně nesnáším, když v levém normálně předpisově předjídžím třeba 130 km/h a za mnou se řítící auto už z dálky problikává, to si pomyslím něco o hovadech

hodnocení

0x

Pokutuje se jízda v levém pruhu na dálnici****vyjímečně, ale jen náklaďáky.
Myslíte, že to dělají kvůli bezpečnosti, např. kdyby vběhla zprava zvěř****nikoliv, jen si myslí, že to bude rychlejší a vědí, že další porušení předpisů za jízdy nebude pokutováno.

Nerozumím důvod, když dálnice je prázdná, hladká***Tak to jsme již dva, kteří to nechápou. Ale zase chápu je, že si myslí, že je to OK.

Mlhovky přes den, nebo v noci se pokutují, body?***mlhovky když je mlha i třeba v noci. Je to bez bodů.

Já jedu v pravém pruhu...*****většina řidičů jezdí jinak, ne vždy podle předpisů..

asd1
hodnocení

0x
Občas je spesl.policejni akce, jinak se to neřeší (bohuzel)
Mlhovkarum pouštím mlhovky nabo dálkový, jak protijedouci tak pustena zadní i když mlha neni.

hodnocení

0x

Někteří to dělají proto, že si myslí, že pro ně neplatí pravidla. Další třeba proto, že v dohledu před sebou vidí pomalejší vozidlo a připadá jim bezpečnější (mně také) vyčkat, až ho předjedou, než neustále měnit pruh. Ten co jel několik minut souběžně za vámi asi předpokládal, že vás předjede, ale nějak mu to nevyšlo a nechtěl překračovat povolenou rychlost. Pokud tím nikomu v předjetí nebránil, asi bych to neřešil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]