Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomoct s výběrem auta

Od: jarin® odpovědí: 9 změna:

Krásnou neděli, přátelé.

pomalu se dívám na inzeráty a čtu si jídelní lístek, protože nepočítám moc s tím, že budu dělat v březnu na Alfě technickou, je díky mně zas o něco v lepším stavu a nevím jak dlouho vydrží GSP ramena, ale dělat technickou nevím jestli má smysl.

Zatím jsem najezdil cca 8 tisíc km ročeně, což není moc a možná se to změní kvůli práci třeba na 15k km. Ale z tohoto hlediska nevím, jaký si nastavit limit. Mám našetřené nějaké peníze, takže si mohu stanovit limit 300k ale i 600k, no ale vzhledem k tomu, že jsem zatím nenajezdil 6 tisíc km během 3 měsíců, asi se shodneme, že dávat 600k za auto je blbost, ale zase nechci kasičku. Asi se mi nejvíc líbí Alfy, Škodovky, BMW, trochu VW. BMW asi jen E90, F30 je šunt.

Kdybych chtěl auto z rozumu z bodu A do bodu B, šel bych do Golfa 7/O3 s 1.4 TSI 103kw, rozvod řemenem, nemá to dvouhmotu. Ale za podobné peníze mohu mít Giuliettu QV která má 173/177kw, lepší podvozek, brzdy, posez...ale zase nákladnější servis, náchylný turbo atd. Líbila by se mi i 159 v automatu s 2.4 jtd ale to je taky problémový motor, rezne to. Nebránil bych se ani Oktávce nebo Supu ve druhé genearci ale s benálem, nafta bude vylítaná. Třeba se mi líbí i tenhle rencek ale jen z venku, interier se mi nelíbí a radši sedan auto.bazos.cz/...

No nevím, jestli mám široký nebo úzký výběr toho co chci, ale v žádném autě jsem se nevzhlédl. Teda v jednom ano, v Alfě Romeo 155...auto hranatější jak Filip Turek, líbí se mi, je to ale nesmysl na servis, některý díly se hledají těžko.

Mluvil jsem s borcem ze servisu a ten mi říkal, že ty servísy jsou v dnešní době nákladný u všech aut a když už teda auto mít, tak ať to má výkon a válce. Ukazoval mi tam trojkovou Ofci v RS kde dělal tlumiče a prý bude chtít po zákazníkovi 18k, což mi příjde dost, co myslíte? Jinak ta Ofce měla víc zrezlou nápravnici jak ta moje Alfa. :D Prý co se týče poměru cena/výkon a servisu nejlíp vychází korejci Kia a Hyundai ale ani u jednoho se mi nelíbí interier.

Fakt netuším, jestli dát za auto 150 nebo 300/400k. Jestli koupit nějaký novější nebo starší. Staršímu nebo starému autu se nebráním, myslím, že narozdíl od něch nových je s nima větší zábava a mají charakter. Líbí se mi i čtverková Ofce v té oranžové barvě ale zas za ty peníze můžu mít benzínovou Giulii a když mám peníze a věk, říkám si proč se nehecnout. Ale zase se nechci s níkým poměřovat a nic si dokazovat. Ta 155tka by mi přišla i lepší i když je to Fiat Tipo/Tempra. Díky moc a doufám, že to nebyl moc velký sloh :D

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tj
hodnocení

1x
Těžko radit. Já bych ojeté třeba nekupoval. Pokud máte tolik peněz, koupil bych si nové a budete vědět jak s ním bylo zacházeno a také...bude nové. Takže se připravte na to, že s trochou štěstí do toho nebudete muset x let nasypat ani korunu navíc, viz. já s novým Hyundai i30. Nedávno jsem měnil brzdy (kotouče a podruhé destičky), najeto přes 160tis. Jinak nic :).
BMW? *smich*. BMW a Audi to je životní styl... Z praxe (zatím ve 100% případů) jsem se setkal s tím, že tyhle auta řídí arogantní, namyšlení frajírci, a potvrdí vám to kdejaký řidič. (A je úplně jedno, jestli jsem je potkával jako řidič OA nebo jako řidič tramvaje.)
S novým autem nemám zkušenost, ale s druhým oddstavcem musím souhlasit ...
re4zon
Ja bych to trochu upresil. Bmw neni zivotni styl, ale diagnoza. A u audi to plati jen u nekterych, debilove se sdruzuji vyrazne vic v Q nez v A.
hodnocení

No..to je jedna z věcí co mě od BMW odrazuje...co si od nich myslí ostatní :D :D Jinak mně BMW spíš zaujalo, že je to německý ale je to nejvíc podobný Alfě a taky se mi to nejvíc líbí i v interieru oproti Audi nebo Merglu. A E90 bylo jediný pořádný poslední BMW, F30 je šunt, to radši trojkovou Oktávku.

hodnocení

0x

Přijde mi že jsi jako malej padnul na hlavu.. A mám pocit že i když ti poradím ať si koupíš třeba hyundai i30 tak stejně budeš pořád blekotat o alfě..

Není problém ve značce Alfa, je problém v mongolidních mechanicích.
Sám mám 156 z roku 1999. Sednu, otočím klíčkem, jedu. Ale sám si ji celých 8let opravuju. Jediný problém na STK pribrzdovalontrochu levý zadní kolo, to nebyl problém. Vyměnit pistek brzdy+těsnění pístku, manžetu pístku,nové čepy pístku,materiál za cca 350Kc.

Špatně jsi pochopil.. Já nehaním Alfu, zkušenost nemám ale věřím že je to stejný jako u každýho auta.. Ale tazatel už je zakoukanej do alfy a chce jí jen potřebuje ujistit že si jí má vzít. A i když mu někdo řekne ať vezme něco jinýho tak furt bude blekotat o alfě a za měsíc tady máme stejnej dotaz jako s jeho tlumičema *smich*

hodnocení

Ale tak samozřejmě, že mám Alfu rád, nebudu říkat, že ne. Koncern zvažuju, kvůli servisu...i když ten servisák mi říkal, že už je jedno jestli je to Alfa nebo Škodovka, což nevím jestli je pravda, ale fakt je ten, že prostě spousta servisáků Alfu nezná, pak se v tom vrtají a chtějí za to zbytečně víc peněz. Třeba koncern má jednodušší nápravu, na 1.4 TSI a 1.6 TDI tak mají odpružený spojky a jednohmotu, místo dvouhmoty = další věc co se nemůže pokazit. :D Hyundai i30 se mi moc nelíbí.

Akorát mi příjde, že koncern je dost předražený a u Alfy bych za stejné peníze dostal zajimavější auto.

hodnocení

0x
Evidentně se ti líbí Alfa 159 tak si ji kup a hotovo.
Vlez pod to jestli není shnilá a vezmi s sebou mechanika, třeba najdi na fóru Alfa Romeo typka, co 159 roky má a domluv se s ním na prohlídce aut z inzerátů.
Ta tvá Alfa by mohla ještě jezdit,kdybys ji nedaval "opravovat" debilum

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]