Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Prosím Vás, stala se mi taková nemilá věc:
Silnice jeden pruh pro oba směry a do kopce. (místní obslužná komunikace). Já jela do kopce, a potkala jsem pána, jedoucí z kopce. Vím, že podle zákona couvá ten, pro koho je to snažší. A tak jsem couvala já z kopce a pána pustila.
Jenže jak pán dojel dolů, tak si mne "podal" s tím, že jsem blbá, že měl couvat on do kopce a ne já z kopce. Žeprej je to snažší couvat do kopce než z kopce.
Mně osobně je to jedno, odcouvám do kopce i z kopce a nemám s tím problém. Nicméně jsem vyhodnotila, že bude jednodušší, když odcouvu já z kopce a pána pustím.
Řval na mne tak, že jsem se stachy zamčela v autě.
Prosím Vás, kdo měl pravdu? Děkuji.
Zdravím, jedna věc je zákon ČR- ten pro koho se to snažší nebo méně nebezpečné (například osobák uhne soupravě kamionu s vlekem), v zimě se uplatňuje "lidské pravidlo", že ti co jedou do kopce by měli mít volno, aby nemuseli zastavit a tím pádem se nezkomplikovalo opakované rozjíždění, zároveň ti co jedou dolů jsou trochu nebezpeční, brzdit na sněhu z kopce taky není výhra.
Pak se ještě jedno, "Alpské pravidlo" a to praví, že ten co jede dolů má mít volno a přednost - zvyk s ohledem na časté přehřívání brzd a tudíž možné nebezpečí. Toto se uplatňuje např. v Rakousku.
Bych se dotačného jedince zeptal, jestli mu v jeho právu (a domnělé povinnosti) couvat něco bránilo?
Jinak mám pocit, že u nás (míněno u nás ve vsi) platí pravidlo, že couvá či zastavuje ten, kdo má menší ego (rozuměj levnější auto). Už jsem přišel o zrcátko. Ten, co mi ho urazil, jel se svým Audi v obci tak sedmdesát a ještě chtěl volat policii. Čekali jsme 3 hodiny a skončilo to tak, jak začlo, každej za svý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.