Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký je rozdíl mezi motocyklem a mopedem?

Od: indu odpovědí: 18 změna:

Zajímá mne jaký je rozdíl nezi motocyklem a mopedem. Je na to někde nějaká oficiální definice co je považované za motocykl a co za moped? V technickém osvědčení k Babetě nám uvedené jako druh vozidla Motocykl–moped, ale co si z toho vybrat. Je to motocykl nebo moped?

zámek
milancukrar uzavřel tuto otázku
A je po napadání, urážení a podobně.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Pojem je odvozen ze zkratky „motocykl s pedály“. Moped je de fakto kombinace motocyklu a bicyklu. Je charakterizován motorem o malém objemu a pedály místo stupaček. Typickými zástupci kategorie mopedů je Babetta nebo Stadion.

asd1
hodnocení

0x

Moped má šlapky a jede i šlapáním.

Na rozdíl od elektrokola může jet i čistě na motor - elektrokolo motorem jen vypomáhá, když nešlapeš nejede. Ačkoliv v reálu hlavně motokola s dodělávaným motorem jedou i bez šlapání, tj. jde o mopedy..

hodnocení

0x

Zdravím. Zde jste na internetu, proto mi není jasné, že internet neumíte použít pro vyhledání odpovědi. Přeji krásný víkend s babetou, která je MOPED *slunce*

indu
hodnocení

chlochydess: Děkují za ten odkaz.
Zde jsi na poradně a proto mi není jasné, že neznáš zdejší pravidla a nerespektuješ je. Hlavně to Z4.

Omlouvám se, jsem zde krátce a pravidla nemám načtené jak kristusák desatero.

Nicméně zde jste na Poradně a tady si netykáme, pokud se neznáme.

jannyhusak
Tykáme. Vykají akorát netykavky, páprdové, staré panny a jiní podobní exoti...
*smich* jannyhusak

Tož já tykám všem, koho neznám. Tak je to u dospěláků slušné. Pokud netykám, znamená to, že si o osobě myslím, že je dítě nebo idiot a nerespektuji ji. To se právě panu tazateli povedlo, takže dále už mu tykám.

OPRAVA: Tož já vykám všem, koho neznám

indu - Podle "Z4" je zakázáno odkazovat tazatele na vyhledavače ve smyslu: "tady si to najdi". Chlochydess žádné pravidlo neporušil, protože neradí, že si to máte kdesi najít pomocí vyhledávače, ale uvádí přesný odkaz na příslušné stránky, kde to našel za Vás. *zed*

Děkuji za normální vyjadřování *palec* Navíc jsem mu ve své odpovědi hned napsal, že je to moped.

indu
hodnocení

jannyhusak: *palec* *palec2* *palec*

chlochydess: *stop* Klidně si vykej komu chceš. Mě je to jedno. Uvědom si ale, že v internetových diskuzích je běžné a normální vykání. To, že si myslíš, že jsi něco víc než všichni ostatní a proto také nemusíš číst a dodržovat pravidla a že se chceš povýšovat nad nimi a proto se dožaduješ aby ti všichni vykali je pouze projev tvoji neslušnosti. Já v internetových diskuzích mám ve zvyku všem tykát tak jak je to většinou ve zvyku a nehodlám na tom nic měnit a to ani v tvým případě. Jinak tato disdkuze je o něčem jiným a tak prosím nerozvíjejte tu OT diskuzi ohledně vykání a tykání.

Tak hele. Tím, že tykáš, se povyšuješ ty. Ostatní ti nestojí ani za to projevení nějaké elementárni úcty, kterou projevujeme právé vykáním. Kdysi se z úcty vykalo i vlastním rodičům, učitelům a blízkým lidem.

Ty budeš takovej ten rádoby mačo, co vleze do vietnamské večerky a Ťamanům tam skupinově tyká, žejo? A v Lidlu taky všem na kase zásadně tykáš, že mám pravdu?

My rozumnější dospělí si vykáme. To až vlezeš někam na úŕad, rozvalíš vrata a řveš "Čau holky! Blaženo, zavolej mi ředitele! Nazdar Franto!"? Takové borce mám nejraději. Tak se raději poděkuj, ze jsem tě naučil googlit a mazej i s mopedem někam na jezero.

Nevím, jak teď, ale v kdysi v začátcích internetových diskuzí jsem viděl nějaký "desatero", kde bylo mimo jiné zmíněno tykání. A tim se, asi jako 90% ostatních, řídím dosud. Přitom vůbec komunikace nemusí vypadat jakkoli nadřazene, to už je věc každýho, jak se vyjádří nebo naopak chápe a jestli tykáním nebo vykáním nehraje roli.

Cizím dospělým a neznámým lidem, u kterých předpokládám IQ vyšší 60 bodů, zásadně vykám.

Pan dotčený se již z vybrané skupiny dobrovolně eliminoval, takže beze skrupulí tykám.

indu - Ve svém příspěvku ze 14:24 píšete: "Uvědom si ale, že v internetových diskuzích je běžné a normální vykání." Takže nechápu v čem je problém a proč to nedodržujete zrovna tady. Mimochodem - nevím jak jinde, ale tady si vykají i rádci, kteři jsou tu už desítky let registrovaní. Tykání se objevuje oprvdu zřídka. Jestli se Vám to nelíbí, nikdo Vás tu nedrží *nevi*.

indu
hodnocení

chlochydess: Tak je vidět, že s prezentaci tvojí neslušnosti nehodláš přestat. Ty neporušuješ pouze zdejší pravidlo Z4, ale i Z2 a Z5 (Vkládat odpovědi, které se nevztahují k otázce nebo odvádí pozornost jinam.). Zjistil jsi, že dodržování pravidel tu nikdo nehlídá a nic ti za to nehrozi a tak sis tu přišel neslušně vyřádit. S tvojí výchovou si tvoji rodiče asi nedali příliš práce.

bery: *palec* *palec2* *palec* Máš pravdu, ale to se některým neslušným co to záměrně nechtějí pochopit asi bohužel nedá vysvětlit.

magdon: Bohužel jsem omylem napsal vykání místo tykání a nevšimnul jsem si toho. Toto bez přemýšlení naprogramované fórum to už ale bohužel neumožňuje opravit. Předpokládám, že sis domyslel, že to byl omyl a tak jsi to hned neopomenul zneužít k rýpnutí si do mne. Tyká si tu na poradně většina lidí tak jak je v internetových diskuzích zvykem a jen málokomu to vadí. Ať si každý zde tyká nebo vyká, ale ať nikdo si tu nevynucuje vykání a nedává tím najevo, že se považuje za něco víc než ostatní a pokud se ti to nelíbí tak tu na poradnu nemusíš chodit a zavádět tu tvoje pomatené pravidla jak kdo má koho oslovovat.

lmgify
hodnocení

0x

Moped má šlapadla: mo(tor[ka]) + ped(ál)

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]