Máte někdo zkušenost s ORLEN, Újezd u Prahy, směr Praha? Jedná se o diesel efecta. Je chyba ho tankovat? Jezdí auto hůře? Nebo se více ničí motor? Ptám se jako laik. Děkuji.
Já na Benzinu jezdím protože mohu platit od stojanu, to je jediná výhoda. Ale že bych v nich měl důvěru, že tankuji kvalitu, to se říct nedá...u staré vrány JTD je to jedno. Před 4 roky se chlubili, jak Verva Diesel obsahuje HVO, tenkrát o tom psal Vaculík rozsáhlý článek, ale po pár letech tam to HVO přestali dávat a přešli zas na klasický FAME, ale nikomu nic neřekli, prozradili je celníci. Pak tuším po pár měsících vydali nějaký oznámení, že to HVO bylo vysokonákladové. Verva 100 jako jediný premiový palivo nese označení E10 i když v tomto případě pokud skutečně obsahuje ETBE tak to asi na škodu není.
Podle mě se spoustu lidí ještě dost řídí podle tohohle 16 let starého článku, ale ten už není dávno akutální a Benzina šla s kvalitou dolů. idnes.cz/...
astik
Děkuji. Chtěla jsem vědět, zda tzv. jedno natankování nebude problém. Normálně k benzině/orlenu nejezdím. Poláci nás tu berou pěkně na hůl. Ostatně jako všichni. Dnes si není člověk ničím jistý. Slyším stále jen varování, dávejte si pozor... Lepší by bylo slyšet: tvrdě jsme potrestali, uzavřeli jsem to, budou stále kontroly... Nic z toho. ČOI mi připadá bezzubá.
asd1
Ještě jednou, bez rozboru ti to nikdo nerekne. U pumpy se klidně může vyskytnout topná nafta u který se neřeší mazivost, primes benzinu kdyz predtim nevyplachli cisternu apod.. vraz tam vifko a jezdi, piksla stojí aktuálně 210 a vydrží dlouho, zaplatí se na spotřebě a casto i na cerpadle/ vstrikach kde to jede v desítkách tisíc. Ostatně prémiový nafty u nás jsou aditivivany právě vifkem. Predavkovat nejde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.