Dobrý den, chtěl bych poprosit o zodpovězení, dlouhodobě půjčuji bráchovi auto s tím, že auto, pojistka - povinné ručení i havarijko je psané na mě, a jsem majitel i provozovatel vozidla. Čistě teoreticky, pokud by brácha projel stacionárním radarem rychlostí, kdy se odebírá řidičák a nechytli by jej na místě, hrozí mi něco jakožto majiteli vozidla? Pokuty mě příliš nezajímají, ale podstatná je hrozba odebrání mého ŘP. A bude pojišťovna plnit z havarijního pojištění v případě havárie a škody na vlastním voze, když jsem to neřídil? Děkuji.
Pro body nebo odebrání řidičáku bys to musel vzít na sebe a tvrdit že jsi řídil ty Jinak řidič neztotoznen = není komu brát řidičák, sankce jen za obecnou odpovědnost provozovatele..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.