Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji na auto nové zimní pneu. Mám možnost koupit celou sadu za super peníze, ale jsou na tom pneumatiky z poloviny roku 2022. Nejsou vůbec jeté, jedná se o novou sadu. Mám se nějak obávat stárnutí pneu, že by už po těch 2 letech neměly optimální vlastnosti? Pokud by to už nebylo ono, tak radši koupím samotné disky a pneu úplně nové. Jedná se o zimní pneu, tak to chci mít v cajku. Díky
to jo, ale nechci za dva roky řešit nové pneu, pokud by tyto už neměly vlastnosti "nových". ALe jsou opravdu nejeté, jen uložené.
Tohle mám na "první" auto v rodině, tak chci mít pořádné zimáky. Celoročky mám na "druhém" autě se kterým jezdím kolem komína
Pokud má někdo lepší pocit ( o nic jiného nejde), nechť si přezouvá. Z 90% záleží na řidiči a jeho stylu jízdy, ne na gumách.
Pokud se něco semele, dodržuji bezpečnou vzdálenost. Namrzne li kopeček , nepomůže vám ani zimní guma ze zlata.
Vše je jen o stylu jízdy.
Nikomu nic nenutím, ať si každý jezdí na čem chce, ale já osobně vždy přezouvám letní/zimní. Koupil jsem auto s prakticky novými celoročkami (Imperial all season) a tak jsem si řekl, že jim dám šanci.
V létě na mokru jsem na nich jezdil o dost pomaleji a defenzivněji než na letních (aktuálně Continental PremiumContact 7), protože fakt dost klouzaly. Zkusil jsem je i v zimě a po měsíci je raději přezul na Continental WinterContact TS 870P, protože se na nich člověk opravdu necítil bezpečně - mokro, námraza, brzdná dráha byly ve všem horší než je u zimáků. Celoročky jsem pak dojezdil jako letní gumy, ale podruhé bych do toho už nešel.
Pneumatiky jsou za mě jediná věc, která zajišťuje kontakt s vozovkou a tam se podle mě opravdu nevyplatí šetřit. Ale jak říkám, je to každého věc...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.