Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úník chladící kapaliny?

Od: golfik

Dobrý den,

Dnes jsem při údržbě auta zjistil vlhkost ve spoji nádržky chladící kapaliny. Naposledy když jsem do motoru koukal minulý týden mám pocit že to tam tak na 80% nebylo. Nejspíš bych si všimnul. Dle konzistence těžko soudit a v tak malém množství barva na ubousku žádná - průhledná. Nenapadá mě jiná možnost co jiného by to mohlo být než chladící kapalina.

Zároveň ať googlím jak googlím, nikde jsem nenašel že by někdo měl problém s tím že by mu kapalina prosakovala ve spoji nádržky. Kapalina může unikat několika způsoby na různých místech, ale stejný problém jako mám já jsem nenašel.

Nejspíš sem s tím dnes ujel přes 120km, teplota kapaliny v normě (ukazatel na 90°C) a doba zahřátí na tuto hodnotu standartní.

Nejsem první majitel, auto mám druhým rokem a nádržka od pohledu původní a vypadá že už teplotnímy rozdíly zažila dost a unavená by mohla být. Takže to tak nejspíš bude. Někdo podobnou zkušenost? Do práce 30km OK nebo radši neriskovat a pod tlakem by se nádržka mohla roztrhnout?

Jem mi divné že voda se drží nad tím spojem a neteče, pod spojem i na spoji je to suché. Je to je nnad ním, což moc smysl nedává a žádné poškození nevidím. Pod autem je sucho stejně tak v motoru pod nádržkou.

Samozřejmě v pondělí budu řešit hned se servisem.

Jedná se o Golf 6 1,4 TSI z roku 2010 (ale to v tomto případé asi není podstatné)

Děkuji.

Úník chladící kapaliny?
Úník chladící kapaliny? #2

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

spu
hodnocení

2x

Olíznout, vyplivnout, nepolykat !. Bude li to sladké, je to chldící kapalina.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]