Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výška pneu 55 x 65

Od: aloisb® odpovědí: 17 změna:

Na méhoTucsona mám předepsané pneumatiky 215 x 65 x 17. Mám možnost zakoupit zimní Kormorány 215 x 55 x 17. Je možno tyto namontovat bez nějakého rizika?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jendad
hodnocení

2x

Nebude jiný obvod kola a tedy nebude ukazovat tachometr jiné udaje?

JJ musely by být opět stejného rozměru aby neproměřovali víc než je norma nebo pak 225/55R17

hodnocení

1x

někdy i pojišťovna hledá vše, prořč neplnit.

Vždy hledá možnost jak plnění co nejvíce ponížit nebo neplnit! zde by to bylo jasné-nepovolený rozměr pneu, auto nezpůsobilé provozu...

Mezi námi-je to píp, žel ale je to tak. Kdysi na naftové iboze 1,7 v "D" ORV pneo od nějakých 145/xx/13 po tuším 205/45R 16 a nepovolili změnu pneu a kol (měl jsem 13" - 165/70R13 a možnost kol 14" s 175/65R14)

asd1
Neohlidat si přepis údajů z D technicaku do ceskyho byla chyba. Dopravka nic nepovoluje, musí respektovat co je v dokladech k autu. Úředník se na to vys.. D technicak skartoval a zbyly jedny kola.. další dopises jen s typovym listem.
Jestli by šlo v D sehnat duplikat jejich technicaku i když tam je auto už odhlaseny nevim, teoreticky by to jít mohlo..

Aby nevznikly mylné dohady! Měl jsem dané auto RV 1985 a naboural pak jsem sehnal rv 1991 identické po mini fl stále bráno jako jeden model! , ale bez motoru. Z prvního jsem přehodil motor a v dokladech napsali výměny karoserie (toto i do německého tp) ale po několika rocích kolega vyřazoval z provozu svoje benzínové na 14" alu , tak jsem jen zkusil zapsat změnu nemaje u sebe D TP! bez dokladů to úřednice odmítla, ale mezitím kolega auto zvrakoval i s koly. Tak jsem to hodil za hlavu protože jsem měl k auto plecháče i lité 13. I když je taky fakt , že ona úřednice ochotou zrovna ani trochu neoplývala na rozdíl od jiné na jiném úřadu (taky na evidenci MV)

asd1

Tak to úřednice odmítla správně.

Mně se stalo že na dovozový technický zvorali emisní třídu, počet bagů, ESP který v autě nebylo.. Naštěstí jsem si všiml, zapsat tohle do CZ techničáku tak by auto pak nesouhlasilo s dokladama, musel bych vyhodit dva bagy, dodělat ESP atd. *ua*

Pak ještě dopravka nezapsala všechny kola z D techničáku, to jsem taky musel vyreklamovat. Nemít je v CZ techničáku a na autě ano tak bych měl technicky nezpůsobilé vozidlo a kola bych si mohl leda tak vystavit na zahrádku jako květináč... A po skartování D techničáku bych už musel shánět typový listy, jinak smůla.

re4zon
hodnocení

0x
Jestli s tim jezdis mimo verejne komunikace, tak bez problemu.
asd1

Mimo veřejné komunikace, a taky mimo sníh a led *smich*

Šetřit na gumách je kokotina... Když nemáš na banány, tak sis měl pořídit levnější opici aby na banány zbylo...

vernon
hodnocení

0x
Musel by to být rozměr 225/55 R17. Ale ten nemáš asi povolený...

hodnocení

0x

Jediné podstatné riziko je Policie a TK. Tedy pokud nejsou zapsané v ORV.

paveldvorak
hodnocení

0x

Marně si kladu otázku, k čemu výrobce - hyundai vydává technický průkaz nebo COC list, kde je úplný a konečný výčet schválených rozměrů kol a pnaumatik...

hodnocení

Konečný výčet na listu COC je jedna guma 215x65 x 17*zed*

paveldvorak

blahopřeju, rád jsem si přečetl výše uvedené názory o neochotných úradech a nakonec je to chyba tazatele, ještě že vše dobře skončilo

re4zon
Nazory o neochotnych uradech jsou kde? A jeste v kombinaci s hyundaiem?
paveldvorak

místo hloupé otázky si to přečti, celé..

re4zon
Cele jsem si to precetl. A nikde nic o neochotnych uradech, o hyundai, ani o chybe tazatele neni. Akorat diesel podotknul, ze se stava, ze lina urednicka ves nedela svou praci a pri dovozu nezapise vsechny udaje.
A pak prijde machrovat dvorak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]