Nejste přihlášen/a.
Jak funguje stop start u automatu.
U manuálu pokud je aktivní tak po vyřazení rychlosti a puštění spojky motor zhasne - po stisknutí spojky motor naskočí a pokud je stisknutá spojka tak motor nezhasne i když je aktivní.
Stalo se mě na přechodu, že mě pouštělo auto, jakmile zastavilo motor mu zhasnul a poté okamžitě naskočil a hned se rozjížděl - nebyl to elektromobl ale spalovací motor.
Za ten čas co se to stalo by se to z manuálem nedalo stihnout.
Tak jsem si myslel, že to musel být automat - to u automatu kyž se zastaví - a stojí na brzdě tak tem co má start stop tak zhasíná motor a po puštění brzdy naskočí?
ano.
a/ motor musi byt teply
b/ pri stoupnuti na brzdu se motor vypne (kdyz auto nejede). Pri pusteni brzdy motor naskoci.
Motor naskočí při sešlápnutí spojky. Při manuálu. Ale start/stop nepoužívám, vypínám okamžitě po nastartování.
@ferax jak to funguje u manuálu přece tazatel ví, ptá se právě na automat (a ten mu byl popsán správně).
previt: Ty podmínky jsou i pro manuál. Realita je taková, že pokud to jen trochu dovolí podmínky, motor se vypne. Klidně i po svižné jízdě na dálnici nebo, jak jsem se jednou přesvědčil tuším u Volva, třeba každých 10-15 sekund při stání se zapnutou klimatizací. Rozdíl bude hlavně v tom, že u manuálu může v některých případech motor vypnout i při dojíždění pod určitou rychlostí. Automat by měl až po úplném zastavení.
Pokud to lze vypnout jedník čudlem někde v rozumném dosahu, není to až takový problém. U našeho Koranda je to u páky řazení, u IX 20 u rádia, stejně tak to u rádia mám ve služebním Doblu. Ale když jsem dostal naštěstí jen jako náhradní auto to nové Doblo, což je , bohužel, už jen klon Partnera, Berlinga, Comba atd - tak tam to zapikali až na nějakou 3 úroveň v infotaimentu. To už považuju za vysloveně nebezpečné, protože vypnutí toho nesmyslu vyžaduje dost pozornost, což odvrací pozornost od řízeni.
Při zastavení a sešlápnutí brzdy se motor vypne, při puštění brzdy se motor zapne. Ale u mého Mercedes-Benz A Klasse 2023 je tam docela dlouhá prodleva, neměřila jsem to, ale je to možná sekunda nebo i dvě a je to dost otravné, takže to vypínám okamžitě po nastartování, naštěstí je tlačítko hned pod startovacím. Bohužel je to moc nové auto a nejde to zatím vypnout trvale, hned jak to půjde, nechám to udělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.