Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maf senzor, chyba p0113

Od: otik® odpovědí: 1 změna:
Zdravím, chci se zeptat, diagnostika mě ukazuje chybu P0113:00-28. Podle všeho to znamená, že řídicí modul motoru (PCM) zaregistroval výstupní hodnotu snímače IAT nad očekávaným rozsahem snímače.
U mě se toto projevuje slyšitelným bublavým dunivým zvukem motoru, motor se někdy při startování víckrát protočí než nastartuje, spotřeba je tak o 0.2 až 0.4l/100km vyšší a regenerace DPF trvá výrazně déle, než původně (ověřeno dle dodělané kontrolky regenerace). Mám ford galaxy 2.2tdci, 129kw, r. v. 2008.
Prošel jsem netěsnosti v sání, ale na první pohled nikde nic.
Chci se zeptat, zda výměnou čidla teploty nasávaného vzduchu se problém vyřeší, anebo je problém ještě někde jinde.
Ještě doplním, že minulý týden jsem měnil Lambda sondu kvůli chybě na diagnostice a cca 4 měsíce zpět vyjmenoval palivový filtr.
Díky.

Maf senzor, chyba p0113
Maf senzor, chyba p0113 #2

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

Ještě jeden, vhodnější obrázek
Maf senzor, chyba p0113 #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]