Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nadměrná spotřeba oleje/ vrácení auta

Od: pk odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, mám dotaz. Prodal jsem pánovi auto Ford C-max 2005, 1.8. benzin za 27000, s tím že jsem do smlouvy z neznalosti nepsal žádné závady, jen jsem mu ústně řekl, že 19 let staré auto prostě žere trochu víc oleje. (Doleval jsem cca 2 litry každé 4 tisice km). Po týdnu se pán ozval, že mu auto žere 0.5 litru oleje na 100km, což mi přijde nesmysl. Ale chce po mě vrátit peníze a odstoupit od smlouvy, s tím že neví jak to funguje, nemá ani žádné dokumenty ze servisu ohledně závady, ale nekdo mu to poradil ať vrátí auto. Je to ukrajinec, takže chápu že neví co dál.
Muj dotaz je. Je to skrytá vada, na kterou musím reagovat, nebo jak můžu dál postupovat? Díky za jakekoli info

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Máte ponaučení na zbytek života. Do smlouvy se auto popisuje na výměnu všeho a všechno bez záruky..Dělají to tak všichni..i ti,kteří slibují nějaké záruky atd..V popisu auta je vše na výměnu..Za ty peníze ať je pán rád, že jezdí a neotravuje! Nic nevracejte a doporučte mu,ať olej kontroluje a dolívá..Žádné dohadování a řešení blbostí..Za 27 tisíc je to zadarmo..

asd1
hodnocení

2x

Ty sám víš kolik to bralo oleje a tedy jestli jsi vykuk který se chytře zbavil auta, nebo je vykuk on, něco tam pojebal a chce to přehodit na tebe, nebo třeba vyměn il celý motor a olejožrouta vrací..

půl litru na 100 km je "trošku dost", tam už je zásadní problém že to žere ve velkým/ teče na zem..

"žere trochu víc oleje" znamená tak max. půl litru na 1000km, pokud jsi tohle tvrdil při prodeji a žere to 10x víc, tak to skrytá vada je a vrátit ti to může...

kmet
hodnocení

0x

Jak to procházelo emisema? Pokud byla TK nedávno, ukázal bych mu protokoly že je auto de facto technicky v pořádku a tudíž je to vlastnost takto starého a ojetého auta, opotřebení.

spu
hodnocení

0x

Já bych odstoupil taky, vy ne?.

Proč? To jako dvacet let starý auto se stovkami tisíc kilometrů na hrbu musí jezdit jako nový?
Normální člověk u takovýho střepu musí předpokládat cokoliv. Vykuk bude prudit s každou malickostí. Nebo ještě lépe tak půl roku si pojezdit a pak vrátit a chtít peníze zpátky.

pepik
hodnocení

0x
Ještě by mohl prodávající položit dotaz ohledně toho,že si pan "UK"
Auto nepřepsal a že odjel s plnou mocí..
Co má dělat...‍♂
asd1

Btw. UK je United Kingdoom, Ukrajina je UA..

pepik
Sorry jako..:)

paveldvorak
hodnocení

0x

z pohledu kupujícího a OBSAHU zpackané PÍSEMNÉ smlouvy jde o skrytou vadu...otázka obsahuje i odpověd, skrytá vada není ve smlouvě...pokud jde o ukrajince, stačí, aby se obrátil na některou z neziskovek které jim pomáhají a ta mu poskytně právní zastoupení...Takže situace se pak radikálně změní, auto se bude vracet a prodávající s ebude navíc podílet na nákladech právního zastoupení kupujícího...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]