Nejste přihlášen/a.
Díky za tipy.
Doblo + Partner = pro mou ženu to jsou poštovní auta (kysně), takže nic.
Lodgy + Zafira = dlouhé
Meriva = zase krátká.
Crafter = no comment :D
Furt mi vychází dobře ten c-max:
Na co si dát pozor? Asi zda jsou už měněny rozvody? Na kolik taková sranda vyjde, kdyby vyměněny nebyly?
Hezký den,
T
Ekobuřtu bych se vyhnul, dost často chcípne a je to za raketu (nový motor...), když už tak atmo 1,6, ta tam je ale jen s proměnným časováním = drahé rozvody (je třeba vyměnit i přesuvníky časování)
Za mne je lepší starší C-max, akorát většina už bude ohnilá..
A všechny krátký prostorný auta jsou kysny, manželku si srovnej ať si nevymejšlí
Skvěle řešená je Multipla, taky spíš ta první... Akorát ten vzhled
Zdravím, jestli máte možnost koukněte na Kiu Carens. Pro rodinu super auto, vlastím ho sedum let. Motor 1,6 GDI bez turba,rok výroby 2016 najeto 86000 km.Na autě se za tu dobu měnil pouze motorek u okna na záruku.Pokud nejste moc daleko od Hradce, můžete se přijet podívat.
Ta Kia Carens vypadá luxusně a je dost chválená! Díky za tip
4,5 m je už na těsno, ale když si pořídím odnímatelné tažné zařízení, tak se snad vleze v pohodě
Jen mě zarazilo, že ten klasický motor 1.6 GDi není vhodný na krátké trasy, které já většinou jezdím:
" 1.6 GDI 99 kW:Zážehový čtyřválec z řady Kappa potěší svým vysokým měrným výkonem, ale zklame pružností, kdy se citelně projevuje absence přeplňování. Ani na krátké jízdy se nehodí, neboť pak dochází k ředění oleje benzinem, který se tím znehodnocuje. Když carens, tak diesel." Co si o tom myslíte?
Zdroj:
Na couračky není vhodný ani benzín ani nafta, ta zase ředí olej naftou a odchází DPF (při couračkách často nedokončí regeneraci)
Hledej benzín a nepřímý vstřik.. Naftě jako takové couračky nevadí, problém je u většiny regenerace DPF
Osobně bych hledal C-max MK1 - ještě nějaký co není shnilý , nebo MK2 1,6 Ti-vct nebo dvoulitr TDCI (tam ale velký pozor na stav čerpadlo - vstřiky - turbo, tam záleží jak se s tim jezdilo a co se tankovalo - při správným používání držely 300km+, s blbcem problémy klidně po 100 kkm..).
Nebo Doblo, tam benzín 1,4 atmo nebo oturbenoý T-jet (oboje skoro nesmrtelný motory FIRE, jediná nevýhoda nepřímý vstřik a tím vyšší spotřeba, nebo v naftě nejlíp 1,9 JTD ale i 1,6 nani marná, pokud vim tak ani verze s DPF problém s couračkama nemaj. Spolehlivější jsou slabší verze bez variabilního turba (Obecně JTD i JTDM patří mezi nejlepší motory)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.