Dobrý den... uvedená auta sice nemám, ale mohu poradit jak požadovaná data získat aniž by člověk čekal, jestli se náhodou někdo objeví... Níže uvedená adresa funguje jako uživatelský zápisník/kalkulačka spotřeby a dalších nákladů na provoz aut. Co je ale důležité (zvlášť pro Vás), umožňuje vyhledávat vozidla podle typu. Takže si můžete najít požadované vozidlo, abyste si mohl udělat představu o jeho spotřebě.
Mám Opel Mokka X 1.4, 103 kW. Manuál. Automat žere více. Jeden z budíků ukazuje okamžitou spotřebu. Ten je pro mou informaci zásadní. Důležitý. Po jeho přepnutí mohu sledovat i najeté km a průměrnou spotřebu za současné jízdy. Po skončení jízdy si data poznačím a vynuluji. Mám teda přehled o naježděných km i o natankovaném palivu. Jednoduché počty mi potom říkají, jak hospodárně jezdím a kdy jsem byl trochu marnotratný. Je samozřejmě rozdíl ve spotřebě ve městě a na dálnici. U mne se pohybuje blíže ke spodní hranici v rozmezí udávaném výrobcem. Je pravdou, že jezdím přes 50 let, takže už nedělám tolik chyb. A většinou mám dost času... Spotřeba se mění podle rychlosti jízdy, rychlostního stupně, zatížení vozidla osobami, nákladem, charakteru cesty - rovina, kopec, zkušeností řidiče, a další. Někdo má těžkou nohu... Někdo brzdí zbytečně... Někdo má menší/větší pneu, tachometr potom klame... . Takže těžko říci. Je vhodné sledovat a vyhodnotit získaná data. Učit se na vlastních chybách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.