Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba Peugeot a Opel

Od: josefi odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Prosím o info spotřeby .Máte někdo Peugeot 2008 nebo Opel Mokka v automatu? Jaká je vaše průměrna spotřeba na 100km?děkují

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den... uvedená auta sice nemám, ale mohu poradit jak požadovaná data získat aniž by člověk čekal, jestli se náhodou někdo objeví...
Níže uvedená adresa funguje jako uživatelský zápisník/kalkulačka spotřeby a dalších nákladů na provoz aut. Co je ale důležité (zvlášť pro Vás), umožňuje vyhledávat vozidla podle typu. Takže si můžete najít požadované vozidlo, abyste si mohl udělat představu o jeho spotřebě.

spritmonitor.de/...

hodnocení

1x

Další kde si můžete sám nalézt spotřeby jsou české spotřeby (www.spotřeby.cz)

Ještě postřeh jinou spotřebu asi vykáže s benzínovým motorem 1,2 Puretech or VTi nebo 1,6 jiné pak s naftovým motorem 1,6 BHDi nebo 1,5 eHDi...

hodnocení

0x
Mám Opel Mokka X 1.4, 103 kW. Manuál. Automat žere více.
Jeden z budíků ukazuje okamžitou spotřebu. Ten je pro mou informaci zásadní. Důležitý.
Po jeho přepnutí mohu sledovat i najeté km a průměrnou spotřebu za současné jízdy. Po skončení jízdy si data poznačím a vynuluji.
Mám teda přehled o naježděných km i o natankovaném palivu. Jednoduché počty mi potom říkají, jak hospodárně jezdím a kdy jsem byl trochu marnotratný. Je samozřejmě rozdíl ve spotřebě ve městě a na dálnici. U mne se pohybuje blíže ke spodní hranici v rozmezí udávaném výrobcem.
Je pravdou, že jezdím přes 50 let, takže už nedělám tolik chyb. A většinou mám dost času...
Spotřeba se mění podle rychlosti jízdy, rychlostního stupně, zatížení vozidla osobami, nákladem, charakteru cesty - rovina, kopec, zkušeností řidiče, a další. Někdo má těžkou nohu... Někdo brzdí zbytečně... Někdo má menší/větší pneu, tachometr potom klame...
.
Takže těžko říci. Je vhodné sledovat a vyhodnotit získaná data. Učit se na vlastních chybách.

Průměrná spotřeba ano, ale okamžitá spotřeba je na nic, protože se ten údaj stále mění.

zam

Jet podle okamžité spotřeby znamená mít větší celkovou spotřebu.A člověk jede jak blb.

david12
hodnocení

0x
Kdo jezdí na spotřebu ničí motor, těch ušetřených pár kaček na úkor motoru. Garbon, dvouhmota( kvůli vybracim z podtocenneho motoru

lmgify
hodnocení

0x

Databáze: Peugeot, Opel (Mokka 7,1 & 7,5L/100km)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]