Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autoškola v americe je to realne jako v serialu?

Od: charger® odpovědí: 8 změna:

ahoj)

prave sleduji serial s silvestr stalonem Tulsa king , a on po 20 letech z kriminalu si chce znovu udělat řidičák . a ted k mé otázce , proč v USA nepouziva blinkr ale chce po něm komisar aby ukazoval smer jizdy rukou?

to se běžně v americe tohle děla? ja tomu vubec nerozumim . diky za vase rady jestli jste nekdo zil v americe a nebo tomu rozumíte?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

6x

Jak to maj nevim, ale ukazování změny směru rukou pořád platí. Tak asi aby to uměl tak ho z toho zkouší...

Z levýho okna natažená ruka = vlevo, ohlá v lokti nahoru = vpravo. Tohle u nás pořád platí a používá se např. při poruše blinkrů, nebo na motorce která blinkry namá (pravá ruka drží plyn, tak i doprava se ukazuje levou rukou)

hodnocení

aha díky a co kdyz jedu na kole tak muzu taky doprava kdyz odbocuji , leva ruka ohla v lokti?

asd1

Můžeš, je to předpisový znamení o změně směru. Akorát tipnul bych, že nejmíň 90% řidičů si bude myslet že jsi krypl a tou ohlou rukou ukazuješ doleva ;)

vernon
Na kole bych raději ukazoval doprava pravou rukou...
fik
Mám starou motorku bez blinkrů a jenom bych tady poupravil to číslo. Když dáváš znamení levou rukou ohlou v lokti že odbočuješ do prava, tak to nechápe 99% řidičů.
Když vůbec netuší oč jde je to ještě dobrý. Jednou mě nějaká paní skoro sestřelila, protože si prý myslela, že jí tím gestem pouštím. Ale tak co, jsem zvyklý a na motorku zásadně sedám s přesvědčením, že mě chce každý zabít.

pou
hodnocení

0x

Viděl jsem jenom první díl, už si to nějak nepamatuju ale nejel on Sly V nějakém starém autě nebo kabrioletu bez blinkrů?

Ono totiž americe tam můžete jezdit třeba na popelnici, ve většině států tam nic jako způsobilost vozidla k silničnímu provozu neznají prý :)

Tak třeba na tom autě ty blinkry nefungovaly kdoví, nebo skutečně se zkouší i tak to prehistorický, myslím, že někde v americe platí ještě zákony o tom že slona můžeš přivázat u hospody nebo nějaké takovéhle strašně staré předpisy

hodnocení

No bylo to nové auto ale díky za info , já se dokonce dočetl že v Americe jde předjíždět z práva na dálnici:O
pou

Já myslím že to mělo evokovat jenom srážku s realitou po 25 letech vězení. Oni ty scénáře moc smysl nedávaj, Sheriden umí brutálně dojit emoce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]