Nejste přihlášen/a.
Parkuj si u svého pozemku a neomezuj sousedy.
Příště můžou vzít šroubovák a objet karoserii. Když ti nestačí naznačit, že ho omezuješ, třeba ve výhledu, kdo chce koukat na nějaké dodávky?
Je třeba místo vidět, Takhle to posoudit opravdu nepůjde, Nejlepší bude se chovat tak aby to nikomu nevadilo, a nezkoumá, jestli můžu nebo nemůžu
Když pominu, že neuvádíte přesné místo, takže na otázku nelze odpovědět, faktem zůstává:
1. Sousedovi se to nelíbí
2. Se sousedy, pokud to jen trochu jde, je lepší mít dobré vztahy
Z toho plyne => nejrozumnější řešení situace bude udělat to jinak.
Nabízím parkovat jednou dodávkou jinde, mimo bydliště, a pokud je potřeba, přijet k ní osobním vozem. Ostatní auta vždy parkovat jen u svého domu. Vyřešeno.
Pokud neparkujete na pozemku souseda (bez jeho svolení), nebo na veřejné zeleni či chodníku, dalé pokud neporušujete pravidla provozu, případně nějaké další zákony, či vyhlášky, tak by to neměl být problém. Nicméně by nebylo od věci zjistit čí pozemek je (na kterém parkujete) a s majitelem se případně domluvit.
Přesto... spousta lidí parkuje před domy např. na obecním ačkoliv má garáž, průjezd, nebo jiné možnosti parkování na svém, jen se jim nechce otevírat brány/vrata. Pokud jste tento případ, zvažte parkování na svém pozemku, zvláště pokud auto jezdí jen o víkendech. Není-li to Váš případ, neberte na tuto poznámku zřetel.
vy 2 jste spadli z Marzu, resp. nežili nikdy na vesnici? Tam ti to daj sežrat i za 20 let, že seš náplava Zvlášť když budeš mít tyhlety městský manýry
Ps: " Bud se tam stat smi nebo nesmi, tecka. "
Na to si neodpustím dát tenhle citát:
"Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. Těmto lidem, a je to polovina národa, uniká mnohotvárnost a mnohoznačnost světa, a co z tohoto světa v jejich očích zbývá, lze rozdělit na celkem jednoduché, většinou protipólné elementy. Někdy se tomu říká černobílé myšlení. (Karolinum, 1991)"
Gratuluji, že máte ve všem tak jasno, Binární systém )
To je sice hezké, že má někdo pravdu a jak se co správně řeší, ale v praxi může být soused id..t a mlít pantem tu svoji přes jakoukoliv snahu o domluvu. Nějaká pravda ho taky vůbec nemusí zajímat. Ve skutečnosti je potřeba mít v hlavě, abych věděl co je to za člověka a co je pro mě nejvýhodnější. Jestli nedělat nic a inkasovat ničení vozu, uhnout a mít klid, stále se s ním hádat a vysvětlovat - být jako on - a dlouhodobě nepřicházet k řešení + neustálý stres, a nebo mu zapálit králíkárnu, aby poznal že tady velím já a pojede se podle mých pravidel. Jo. Každému co jeho jest.
Ivo Rambouskovvá, navrhuji následující postup: ten, kdo ve vaší rodině plný mužskou roli, tedy roli chlapa, nechť zazvoní na souseda, jde se seznámit se sousedy jako náplava, to jste asi zapomněli udělat, a se to ke starousedlíkům dělá že se jde představit náplava - a pokud soused je taky náplava tak to je úplně jedno, pokud tam bydlí dřív než vy tak to prostě udělám!
No a při té příležitosti se souseda zeptám, Jestli můžu parkovat, jestli mu nevadí, že budu parkovat tam a tam a prostě se nějak lidsky domluvím...
To platí za normální situace, za této situace, kdy někdo kreslí kosočtverce na kapotu, to je otázka, buďto to bude jenom mírný blbec a přebiju ho asertivitou A ukážu že já blbec nejsem, Anebo se uvidí, jaká je situace, případně mi poradí, co navrhuje on za řešení - Třeba parkuju o 3 m vedle.
Třeba parkuju o 3 m vedle.
Opravdu je to takový problém? A je nutné anonymně na internetu zjišťovat, kde smím a nesmím?
Smím střílet sousedovic holuby, na mém dvorku, co mi serou na auto? Některé věci zkrátka nejsou o tom co se smí a naopak.
Obávám se, že váš návrh není reálný, zdvořilostní návštěva u souseda, který mi kreslí kosočtverce na auto? Ale každopádně je třeba se sousedem komunikovat a zeptat se ho, z jakého konkrétního důvodu mu mé parkování vadí, a pokud neuvede rozumný důvod, tak ho poslat kam slunce nesvítí.
A na vše se ptát souseda jestli tohle a tamto můžu a co mu nevadí, to je fajn, ale lze to jen mezi rozumnými lidmi. Se sousedem, kterému evidentně vadí, že se vedle nastěhoval někdo další, to nejspíš není reálné.
Vy vycházíte z toho, že mu to tam kreslí soused, co když mu to tam kreslí jeho děti a soused o tom ani neví, nebo mu to kreslí někdo úplně jiný
Někdy není špatný jít ze sebe udělat blbce!
Už jen Z okolnosti, že tazatel neumí situaci vyřešit na místě ... se snahou o přehnaný formalismus ... a copak nechápete, že když se náplava, ještě k tomu z města, přestěhuje někam K starousedlíkům a začne jim tam stínit autem ... No tak jak to chcete asi řešit? Buď chcete mi to auto za chvíli poškrábaný nebo chcete tomu nějak aspoň se pokusit předejít - A postavit věci najisto...
Anebo si vážně myslíte, že ten soused bude říkat ne to mi nevadí tady si klidně parku j, a dal tam bude kreslit obrázky? Ne, tak tomu určitě nevěřím !
No a pokud mi jasně řekne že to auto tam nechce, no tak ho tam asi nebudu parkovat co myslíš. Za chvíli nebudu mít ventilky, případně bude trošku oškrábany...
Anebo ti běžně chodíš tam, kde tě nechtějí? Jak možností je spousta a my nevíme najisto nic, zatím. Možná bude problém moje deformace profesionální: já řeším věci, v realitě. Asi proto se snažím na situaci nahlédnout z různých úhlů
Většina lidi dneska nadužívá slovo "řešit" A v realitě problém nevyřeší
Zkus to napsat česky a přidat fotku... Obecně - na zeleni stát nesmíš, na komunikaci tak aby pro každý směr jízdy zbylo 3m místa. = na 99% tam parkovat nesmíš.
Proč se nedomluvíš se sousedem? Dost často pokud se nejdřív přijdeš zeptat tak není problém, pokud mu to tam strčíš na prasáka tak vyhazov, sprostý obrázky atd.
Ještě by to šlo pochopit, kdybyste mu u plotu parkoval nějakou obří kraksnu, která třeba stíní či narušuje výhled, ale píšete, že své pracovní dodávky si parkujete u domu a u sousedova plotu osobní auto. Já se domnívám, že tohle by mu snad vadit nemuselo, pokud tedy zrovna na tom místě nemá soused nějaké posezení. Pokud tam má jen trávník, tak vám dělá naschvály úplně zbytečně. Kdyby ten člověk měl trocha cti v těle, tak místo malování obrázků k vám zajde a sdělí vám své výhrady. Bude nutno za ním zajít a zeptat se ho, z jakého důvodu mu auto za plotem vadí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.