Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má cenu investovat 5400 do 8 měsíců života auta?

Od: jarin® odpovědí: 6 změna:

Toto je poslední otázka s mojí Alfou. Dva dotazy.

1. Když doliju olej jiné značky a stejné viskozity, neublíží to motoru, že by se to rozsypalo během 10 tisíc třeba...víc s tím už nemám v plánu najet.
2. Koupil jsem KYB tlumiče i s uložením za 1200, bude to měnit můj známej, vrstevník, bude chtít tak 1500 hádám.

A teď počkejte. :D Byl jsem v týdnu v servisu, týpek mi to zvedl a prohlídl. Jen se na to podíval a řekl "Už do toho nesypte love" zadní náprava by potřebovala péči, prahy rezavý, vnější práh levej KO. No nejvíc hoří ty tlumiče a spodní ramena, silentblok je KO, ten prostřední, vzal za to kývalo se to doleva doprava. Takže jsem koupil GSPéčka ramena, šrouby na tlumiče na uložení do těhlice, protože jsou zoxidovaný, jsem v tom za 2700.

Takže dohromady bych v tom byl za nějakých 5400, aby slušně drželo a nevynášelo to do zatáčky jako teď. Měl jsem to tam vézt teďka týpkovi ale bohužel tento víkend nemá čas.

A já jsem dost vystřízlivěl, tomu auta od zítřka končí přesně za 8 měsíců technická. Nemám v plánu dělat další, fakt ne. Tudíž otázka je daná...má cenu vůbec investovat těch posledních 5 litrů do auta, co má životnost necelý rok? Nebo myslíte, že to nějak dojedu a nevyletím někde. Ty díly co jsem koupil tak do 14 dnů mohu vrátit a ty KYB tlumiče předpokládám, že za 1200 znovu prodám.

Pokud týpek nebude mít příští víkend čas, je to rozhodnutý na 101% ale už teď i když mám všechny díly tak to mám chuť vzdát, neřešit a naopak to prostě trápit, dát tomu plnou na zpomalovacím prahu a doufat, že se to do března nerozsype.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Pokud maš v plánu auto pouze dojezdit tak prd na opravy a jezdi s rozumem
Jen lej palivo a měn olej a filtr a řeš havarijní stavy
Pokud si to rozmyslíš tak investuj a vuz hýčkej a aby sis nemyslel tak ja sem za loňskej rok v 01 za 110 tisíc korun českých
hodnocení

Díky za odpověď, to už není o tom, jestli chci auto dojezdit nebo ne, ale už se to asi nevyplatí vzhledem ke korozi. Já to viděl, mechanik to viděl a řekl mi, že ten borec co měnil tu spojku, kdyby měl soudnost tak mi to rozmluví.
8 let jsem to auto hýčkal a možná bych i řekl, že jsem tomu autu sloužil a byl na něj opatrný. Tak ted si říkám, že je možná čas ho ždímat jak citron. Ty tlumiče když už mám, tak je přenechám osudu jestli bude mit typek čas nebo ne, zas bych se vtom nerad zabil někde :
Múžeš koupit ty nejlacinější tlumiče a dat to tam leč muj nazor je takový že pokud nejsou tlumiče vyteklí a nemlatěj a řidič neni bezmozek tak těch 8 mesicu ještě vydrží

asd1
hodnocení

2x
Cokoli investovat do shnilyho auta je nesmysl. Jezdí dokud to jede a jakmile nepojede tak poslat do huti/ někomu na dily (přepis nutny)
Prachy syp do jiný alfy bez koroze, dotazeny ze střední Itálie..
Ani olej bych neměnil,jen dolival pokud bude málo. Jedno čím,jtd stačí cokoliv podobný oleji.

mate59
hodnocení

0x

Myslím si to,co psal dabel,hlavně první větu.

A já bych k tomu přidal, vlastně ubral, i tu výměnu oleje, pokud auto půjde za 8 měsíců do hutí... Když jsem před lety likvidoval favorita, jezdil, i když málo, s posledním olejem asi 5 let, proč ho zbytečně měnit ... A ve Felde 1,6, co mám jen jako záložní wintercar s nájezdem tak 100km ročně, jsem olej během 10 let měnil myslím jen hned po koupi, pak po 5 letech a ten už asi zůstane doživotní:) Přece nebudu měnit olej po vyjetí jedný nádrže benzínu:) Ale jinak u používaných aut měním po 10-15tkm samozřejmě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]