Zdravím, před nedávnem jsem měnil komplet brzdy od Bremba(předky)Začali mi ale pískat (vyměnil jsem kotouče,destičky,plíšky,vodící čepy).Pořádně jsem vše očistil a promazal.Nevíte jak se toho pískání zbavit?Dekuji
Dost těžko. Většinou součásti brzd od jednoho výrobce nedělají problémy, nepískají, ale nelze se na to spolehnout. Já sám mám dobré zkušenosti, ač to zní velice divně, s kombinací kotouče Brembo, destičky Starline. Brzdí dobře, nepískají, nestěžuji si. A to je používám na taxíku!
Nedávno jsem měnil kotouče a desky na svém Volvu 850. Po výměně to nepískalo, ale teď začalo. Musím to znovu rozdělat a omrknout. Prý to mohou dělat plošky na zadní straně destiček, kam dosedá pístek. Buď se to má maznout silikonovou vazelínou nebo vložit plechy ... Teď mi ale začala foukat hlava do chladícího okruhu, takže pískající brzda je podružný problém.
Dej tomu čas a jezdi nedavno mi u feldy trvalo 2000km nez si sedli a přestali pískat Jinak to dělaj destičky daš jiny a je ticho - Bosch RH Trw
protiproud
Mám na nich najdete ani ne 600km Ale piska jen řidičova strana. Zkusim rozdělat a uvidím nicméně řidičova strana se sjíždí lépe a více než u spolujezdce na fotce je to vidět (Bremba se tak prý zajíždí)
Nějaká že základních chyb pri montazi. Takže sundat a znova, a tentokrát tak jak se to má dělat. Jestli nevis tak kvalitní servis kde to neojebou. A pokud se jedna strana sjíždí jinak než druhá, tak mas v hajzlu trmen (příp.hadici) = kontrola/ repas.
protiproud
Mám za sebou desítky výměn brzd a nikdy mi tohle nedělalo No mohlo se stát že jsem něco třeba špatné maznul nebo vůbec. Rozdělání a znova
asd1
Strany kazda jinak = visí třmen, buď pistek nebo kluzny plochy, příp.stara ucpana hadice.. pískání = nejspis špatně ocisteny dosedaci plochy pro desky (hrb z koroze, strhnout skrabakem,pilnikem),může s tim souviset i rozdílný sjíždění, deska neni rovnobezna s kotoučem,je sikmo a brzdí jen hranou, proto piska...
protiproud
Právě že tak kde píská destička při jemným brzdění je kotouč zajety celý Rozborka mě nemine, zkusim znova vše projít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.