Nejste přihlášen/a.
Svítí při startu kontrolka AKU, baterka OK, točí jako zběsilá a auto nechytá. Něco v elektrice. Neporadí někdo zkušený?
Diagnostika nehlásí žadnou chybu
ahoj no řeknu to blbe ale asi jsi myslel 1.2 16V nebo 1.4 16v benzin kontrolka dobijeni sviti protoze na otacky starteru zatim alternator nefunguje potrebuje vice otacek ktery da az motor pri chodu no za me bych kouknul na palivove cerpadlo kolik dava benzinu a jaky tlak to vecinou odchazi u starsich vozu jinak muze i cidlo otacek motoru to zjistis na diag. v nejhorsim pripade jsou skocene rozvody stavalo se to take casto u fabie 1 pokud jsi prostejov nebo okolo muzu na to kouknout
To nabíjení mne taky napadlo nejspíš to bude tím čerpadlem. Zůstal jsem viset ve městěv pondělí to nechám odtáhnout do servisu pak napíšu co to bylo. Díky za pomoc
Buď nízký tlak paliva, nějaký čidlo nezbytný pro chod motoru (snímání polohy kliky) nebo skočený rozvod.. Pak třeba není signál do cívky, vstřiků atd.
Jako první bych změřil tlak paliva na liště včetně poklesu při startu.
Když diagnostika, tak na výpis chyb, ale sledovat live data - hodnoty z čidel (a signál polohy kliky spíš osciloskopem), hlavně čidlo teploty.
Čerpadlo při otevření dveří naběhne. Filtr je skoro nový. Může být nějaký důvod, že čerpadlo dává malý tlak a tím znemožní nastartovat? V čerpadle bude oběžné kolo a to se neopotřebí jen tak. Nebo jsou tam nějaké ventilky?
Jaká závada na čerpadle může nastat, že netlači kolik třeba
Takže závada odhalena. Byl to zkrat topné trubky předehřevu odvětrání klikové skříně. Vyhodilo to nějakou pojistku a diagnostika trvala dlouho. Vyměnili i svíčky které ´měly najeto 6500 km asi zbytečně. Cena ve značkovém servisu 8500 Kc.
Do hadice odvětrání klikové skříně je vložena trubka s topným tělískem, aby to v zimě nezamrzalo a to bylo údajně ve zkratu tvrdili . Tím to vyhazovalo nějakou pojistku. Stylem pokus omyl odpojovali různé odběry a vyměnili tak 5 pojistek, které mi naúčtovali.Svíčky byly údajně černé, možná od marného startování při poruše.
Staré svíčky mi nevrátili, tak jak mám věřit že je vyměnili a ne jenom naúčtovali 1566 Kč za svíčky a výměnu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.