Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, otázka na motomechoše
Mám yamahu xmax 125 2010. Skvělý stroj.
Dnes jsem se chtěl projet, a při nasednutí, zmáčknutí brzdy a startovacího tlačítka pouze cvakne stykač. Začne u toho blikat kontrolka ABS a rozsvítí se žlutě symbol motoru.
Díval jsem se dovnitř a žádné viditelné poškození či přerušení kabelu nevidím.
Baterie je starší, ale přijde mi, že potřebné napětí na start má.
Motor se nicméně vůbec nechytá, pouze cvaknutá nějakého stykače.
Nějaký tip?
A ano, dám ji do servisu u nás, jen kdyby to byla nějaká běžná věc. Doposud s ní nebyl nikdy problém.
Díky.
Neni to stykac ale relé. Baterka je KO. Nic jineho. Napeti mit muze, v zatizeni spadne pod 10V a rozpoji se i rele.
Jestli si chces usetrit nervy, zklamani a ruzne laborace, kup si AGM baterku od Exide. Zaplatis kolem tisicovky a mas naprosty klid. Tota po nabiti muze chvili fungovat, ale nikdy nevis, kde te necha. Navic baterie dela v cele dobijeci soustave jakysi filtr. Spatna baterka dokaze odpravit regulator nebo i alternator. A to resit nechces.
Prosím o radu, která z těchto to má být?
autodily-pema.cz/...
Tu co mám vevnitř je od tecnicium btx9-bs 12V8Ah CCA 135
Děkuji za radu
Jinak jsem slyšel že jsou dobré značky baterií YUASA: easybat.cz/...
Je to taky možné použít? Ta cena v rozdílu není zase tak markantní...
Jó yuasy, drive to byly TOP baterky. Kazdy japonec ji mel jako original a doporucovala ji kazda uzivatelska prirucka. Dnes Yuasa v Originalu a funglovce je neco uplne jineho nez aftermarket. Tuto baterku nekupuji, nemontuji jiz tak 8 let. Exide za malo penez hodne muziky. Dříve Yuasa stála 4 tisíce a Exide 1 tisíc. Vydrzely stejne. Ta cena pod litr je hodne podezrela. Kdo vi, treba jo. Uz je neberu. Dnes uz vetsina prechazi na LiFePo4. Vaha tretinova, cena 3 krat vetsi nez Exide ale funguje. Kup co se ti libi vic.
A to znamená? Nějaké doporučení?
Jinak jaký je rozdíl mezi tím novým druhem baterií, jsou to dobré baterie nbeo nebrat?
Co furt vymyslis? Za tu dobu uz bych mel koupene 3 baterky a najel 500km. Vem tu exide co jsem poslal odkaz.
Napíchnout na diagnostiku, nic jiného Vám asi nezbude... Ještě zkusit startér, jestli není vadný...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.