Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor 1.9 tdi - problém

Od: ml12 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám problém s motorem 1.9 tdi passat b4. Po normálním nastartování běží asi vteřinu a pak zdechne. Asi měsíc zpět jsem měl ten samý problém, vyřešil jsem to zapojením ventilu čerpadla přes vypínač přímo na baterii a motor fungoval. Zajel jsem s autem na diagnostiku a tam to zjistilo sporadickou závadu imobilizéru. Zajímavé je že po diagnostice auto fungovalo zase normálně, ale asi jen měsíc. Poté jsem chtěl ráno nastartovat, auto chytlo a opět za vteřinu zdechlo. Napodruhé jsem nastartoval normálně, dojel jsem do krámu a zpět už jsem nenastartoval, musel jsem přitáhnout domů. Doma jsem tedy zkusil opět připojit ventil napřímo, ale problém se nevyřešil. Kde tedy mám hledat problém? Nafta je tam a motor neběží, napadá mě jedině blokování přívodu vzduchu nějakou klapkou, ale je tam vůbec něco takového?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Blbne ti imobilizer nejlepší by bylo ho nechat odborníkem vyřadit
Pokud maš založní klíče zkus jestli taky zlobí
Pokud ne mohlo by stačit sehnat a přehrat do klíče novej čip
ml12
hodnocení

Imobilizér by měl být už vyřazenej, neboť s tím byly problémy už pár let zpátky, ale nevím jakým způsobem to provedli, dělali to normálně někde v servisu. Ale je divné že to nejde ani tím zapojením napřímo. Jedině že by immo blokoval nějakou klapku v sání? Přece jenom je to jen diesel, tak co ten immo může blokovat, logicky jen přívod paliva nebo vzduchu.

Immo.neblokuje vzduch,ale čerpadlo.
ml12
hodnocení

Však píšu že mám čerpadlo zapojené zvlášť a stejně to nejde. Takže immo bych vyloučil. Potřeboval bych to napojit na diagnostiku, ale nikomu se nechce*zed*

Tak ono tam není jen čerpadlo, respektive jeho ventil s jedním drátem pod šroubkem, to jen otevírá přívod nafty. "Trochu vliv" na chod motoru má mimochodem i řídící jednotka a všechno okolo ní, včetně imobilizeru v pristrojovce...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]