Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém s motorem 1.9 tdi passat b4. Po normálním nastartování běží asi vteřinu a pak zdechne. Asi měsíc zpět jsem měl ten samý problém, vyřešil jsem to zapojením ventilu čerpadla přes vypínač přímo na baterii a motor fungoval. Zajel jsem s autem na diagnostiku a tam to zjistilo sporadickou závadu imobilizéru. Zajímavé je že po diagnostice auto fungovalo zase normálně, ale asi jen měsíc. Poté jsem chtěl ráno nastartovat, auto chytlo a opět za vteřinu zdechlo. Napodruhé jsem nastartoval normálně, dojel jsem do krámu a zpět už jsem nenastartoval, musel jsem přitáhnout domů. Doma jsem tedy zkusil opět připojit ventil napřímo, ale problém se nevyřešil. Kde tedy mám hledat problém? Nafta je tam a motor neběží, napadá mě jedině blokování přívodu vzduchu nějakou klapkou, ale je tam vůbec něco takového?
Imobilizér by měl být už vyřazenej, neboť s tím byly problémy už pár let zpátky, ale nevím jakým způsobem to provedli, dělali to normálně někde v servisu. Ale je divné že to nejde ani tím zapojením napřímo. Jedině že by immo blokoval nějakou klapku v sání? Přece jenom je to jen diesel, tak co ten immo může blokovat, logicky jen přívod paliva nebo vzduchu.
Však píšu že mám čerpadlo zapojené zvlášť a stejně to nejde. Takže immo bych vyloučil. Potřeboval bych to napojit na diagnostiku, ale nikomu se nechce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.