Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejspolehlivější auto do 80.000 Kč?

Od: tommyansi® odpovědí: 9 změna:

Zdravím všechny příznivce levnějších aut. Je asi nemožné odhadnout, co bude nesmrtelný stroj a co naopak bude porucha vedle poruchy, ale nějaké stroje (auta), k tomu mají přeci jen našlápnuto. Tzn. co byste označili jako nesmrtelné auto v této cenové kategorii? :D (80k). Auto, které je primárně na prndačky, ale s občasným výletem tady po ČR. Díky za diskuzi a Vaše postřehy.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jednoznačně Ford Focus 2.generace
Koupil bych benzínový motor 1.6
auto.cz/...
Asi variantu kombi ne? *palec*
hodnocení

Focus uz me nechal na holickach, ale je pravda, ze to byl naftak, takze se neni cemu divit, ze tomu odesly vstriky a oprava by byla drazsi, nez samotne auto *smich* Benzin uz by na tom mohl byt lepe *smich* Diky za tip!

hodnocení

0x

Pro osoby pod 180cm bez problémů fiat Panda II (169)- 1,2 / 44kW - pro jednoho naprosto pohodové, okolo komína i na víkendový nákup bez potíží, motor jednoduchý a spolehlivý a s lepší výbavou (mám digi klimu) se s tím dá jet i ve 4 lidech na dovolenou 300km daleko.

Za tu cenu bych do nafty nešel - jen varování před možným problémem. Jinak jsem byl velmi spokojen s motory 2.0 HDI 80kW - různá auta / francouzská.

hodnocení

Tyjo, neco jsem si o tom aute nacetl a ani bych necekal, ze budou takove relativne kladne recenze, ze je to fakt drzak, kdyz se o to clovek stara *smich* Takze urcite si to necham v pameti na zvazeni, diky!

ledar
hodnocení

0x

Určitě bych nešel do nafty, tam mohou nastat jen problémy - z vlastní zkušenosti koupena na delší trasy vloni Fiat Linea 1.3 JTD s najetými 100tkm, za 70 tisíc, v současnoti do ní nasypáno dalších 100 tisíc korun.

Záleží jaký výkon v kombinaci se spotřebou od auta očekáváte - doporučit se dají nenáročné motory 1.2 od Renaultu (Clio, Thalia) ale jsou to konstrukčně auta připomínající Felicii (tenké plechy, bezpečnost nula), ale jinak spolehlivé.

U žádného starého auta nikdy nevíte, co kdy odejde. Pozor na skrytou rez, a stav rozvodů.

Jeden tajný tip - Saab 9-3 2.0t z let 2003-2010, nebo Saab 9-5 2.3t z let 2002-2009. Motory jsou držáky a když seženete vůz v dobrém stavu, bude jezdit napořád (samozřejmě s pravidelnou údržbou)

hodnocení

Naftaky bych vynechal, jedine co jsem tak zjistil, ze nesmrtelne auto je octavia 1.9 tdi 66kw, ze i kdyz je to naftak, tak je velmi jednoduse konstrukcne delany a staci menit olej a rozvody a jezdi to *smich* a o Saab znacce jsem ani netusil, ze je, kazdopadne jak je to neznamen, tak bych se bal servisu a nahradnich dilu *zmateny*

spu
hodnocení

0x

Zde se nabízí jen jediná možnost a to Opel Astra G.

14.07.24 10:40

:-D:-D:-D

hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]