Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodaný ale nezaplacení vůz

Od: milankajfosz odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, prosím o radu jak postupovat, prodal jsem vůz známému s tím že jsme do smlouvy dali že pokud vůz nebude do určitého data uhrazen tak vůz kupující musí vrátit, bohužel lhůta včera proběhla a peníze nikde a už mi nebere ani telefon děkuji za radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

2x
Je to aspoň přepsané nebo jste korunovanej?

Nejsem si úplně jistý, zda v tomto případě by přepsání nebylo spíš překážkou v dalším jednání ;)

mathew
Jestli je to nějaký šrot tak by sice neměl peníze, ale měl by klid. Varianta nemít ani peníze ani klid je o dost horší.

Takže je to jen o úhlu pohledu.

hodnocení

2x

Nejprve předžalobní upomínku s výzvou k okamžitému zaplacení s uvedením krátkého termínu, při nesplnění podat žalobu u soudu. Pochopitelně pokud cena nebyla pár tisíc, pak se toto řešení nevyplatí.

Další možnost je vzít druhé klíče, auto si odvést a dát pod zámek. Pak "známého" navštívit a "požádat" ho o jeho klíče a doklady. Pokud jste mu dal oboje klíče, pak pro vaši naivitu nenacházím slušné slovo.

hodnocení

1x
Já bych poradil lépe si vybírat "známé"..

david6
hodnocení

0x
Furt stejný a stejný chyby, jak někdo dnes může prodat auto bez přepisu?

BTW: jak víte, že auto nebylo přepsané?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]