Dobrý den, po necelých dvou letech nepoužívání osobního automobilu s propadlou STK jsem se rozhodl auto opět plně zprovoznit a používat. Nechal jsem udělat novou STK, ale zjistil jsem, že je její platnost jen jeden rok. Jedná se o Škodu Octavii 1.9TDI, která má v TP uvedeno, že se jedná o automobil určený k dostavbě, ale do teď byla vždy STK na dva roky. Nevíte někdo, proč je nyní jen na rok? Děkuji
Nebyl to púvodně taxík nebo auto z pújčovny? 2) Provozovatel silničního vozidla, které před zápisem do registru silničních vozidel nebylo registrováno v jiném státě, přistaví silniční vozidlo k pravidelné technické prohlídce ve lhůtě 1 roku ode dne zápisu vozidla do registru silničních vozidel a poté pravidelně ve lhůtě 1 roku ode dne provedení předchozí pravidelné technické prohlídky, jde-li o silniční vozidlo kategorie a) Z konstrukčně určené k pohybu na sněhu nebo ledu, M1, N1 nebo L 1. s právem přednostní jízdy, 2. zapsané v evidenci vozidel taxislužby nebo 3. určené půjčovnou vozidel k nájmu, nebo b) M2, M3, N2, N3, O3 nebo O4. cspsd.cz/...
Ted mi ješte napadlo Platilo že se stk davala na dobu platnosti emisí takže jestli se dělala jen stk protože to emise ještě má platny tak je to jasný proč
Nene, nebylo, koupil jsem to auto od soukromníka už před 12ti lety a nikdy nebyl na STK problém, vždy byla na 2 roky, jen teď byla necelé dva roky propadlá.
Tak až dnes konečně vyřešeno. Úřednice stanice technické kontroly se přehlédla, takže už je to opravené a STK je standardně na 2roky. Děkuji všem za rady a informace.
platnost tehcnické prohlídky se řídí KATEGORIÍ vozidel, to je poslední novela
v minulosti bylo mnoho všelijakých speciálních vozidel a platilo že speciální - TP na jeden rok, jenže toto bylo zrušeno poslední novelou, TP u kategorie M1 a N1 platí 2 roky od data vystavení protokolu
navíc pokud jde o vozidlo k dostavbě, nemělo bý nikdy registrováno bez scvhálení dostavby, myslím že v TP bude vyznačena dostavba nějakou firmou, kterou zatím nikdo nenahlásil na na úřadu...
Je to klasická Octavia 2 kombi, holá verze. V TP je uvedeno NÁKLADNÍ AUTOMOBIL SKŘÍŇOVÝ N1. Největší technická a povolená hmotnost je 3385kg, takže do 3,5t, což by platnost STK měla být na 2 roky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.