Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mi Octavia 2 sežrala během minuty 2l oleje?

Od: autoko odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, mám O2, 1.9tdi, 77kw, motor BJB. Motor mi při jízdě do kopce ztratil výkon a pak jsem si všiml, že jdou oblaka kouře z výfuku (hooodně moc). Pak jsem zjistil že zhruba o 200 metrů zpět mi začal na silnici téct olej. Tekl mi z výfuku. Bylo ho velké množství, během minuty byly pryč 2 litry oleje. Kapal mi netěsností výfuku v místě kde je spojen výfuk sponou zhruba ve středu auta. Motor se nezadřel, stále jde nastartovat bez problému ale ihned je pryč olejová náplň. Prowím jestli mi někdo může sdělit čím konkrétně mi olej jde pryč z motoru. Kdyby propouštělo turbo tak by ta ztráta oleje nebyla tak rychlá? Takže mám podezdření na pístní kroužky? Případně kdyby prasklo těsnění pod hlavou je možný tak rychlý únik oleje do výfuku? Ještě otázka - když praskne hlava je to zvenčí viditelné nebo to vůbec nemusí být vidět?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Kdyby to bylo turbo, šlo by to také rychle, ale nepodařilo by se Vám motor až do jeho samodestrukce zastavit.

Prasklá hlava vidět nebývá, ale to by žralo vodu, nikoliv olej.

doplněno 09.07.24 19:05:

V žádném případě se to nepokoušejte znova nastartovat!

hodnocení

4x

Odišlo turbo,konkretne prepustilo tesnenie hriadelky turba smerom ku výfukovému potrubiu. Hriadeľka je mazaná tlakom oleja od motora a tak všetko strieka do výfuku. Buďte rád,že sa dal normálne zastaviť a nechytlo to,lebo by vám vytiahlo za chvíľu všetok olej a zadrelo motor.

hodnocení

3x

Zdravím,

Určitě Vám poradí automechanici věcí znalí více než já ,ale tady to popisujou stejnou závadu taky poradte.cz/... .

hodnocení

3x

já bych šel po tom turbu to hulení dělá olej v turbu

určitě bych to uz nestartoval

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]