Dávat blinkr při vjíždění na mimoúrovňový kruhový objezd?
Od:lakyodpovědí:21změna:
Mám dávat blinkr doleva když vjíždím na kruhový objezd viz foto? Je to v Ostravě. Vím z testových otázek že při vjíždění na kruhový objezd se blinkr nedává, pouze při vyjíždění. Děkuji za objasnění. A ještě pod otázka: když na kruhač nejedu ale chci hned sjet, mám přednost já nebo ten co chce vyjet z kruhače?
Na fotkách je jízda v pruzích, nájezd jako klasický pripojovak na dalnici, plynule prechazi do odbocovaciho. Přednost tam je taky, ale uplatní se jen když někdo prisvisti po kruhaci hned na začátku nájezdu přes to srafovani přímo do začátku pripojovaciho pruhu (nejaky pako pojede odstavnym pruhem přes srafovani do pripojovaku-kdo najizdi tak tomu paku musí dát prednost(fakt to takhle je!) Kruhac je cely to obr kolo.. dost nelogicky, mohli to nechat jsko klasickou dálnici najezd sjezd..
Tady platí zakon o jizde v jizdnich pruzich. Při změně jizdniho pruhu nesmite auta jedouci ve vedlejsim pruhu omezit ani ohrozit a samozrejme poizijete smerovku. Nekdy to tam je docela neprijemne, protoze pri propletani si nekdy nejsem jisty, jestli auto vyjizdejici z kruhace si prejede prede mnou a nebo pribrzdi a zaradi se za mnou, pripadne kdyz jedu po kruhaci a jedou auta v tom bocnim pruhu, tak musi clovek davat pozor, co maji v umyslu, protoze, pokud pokračují rovne jako na obrazku, tak zadnou prednost pri vyjezdu nemam. .
Skúste si položiť otázku. Dávate niekedy smerovku doľava pri vjazde do kruhového objazdu,ak sa bavíme o cestách tu,čiže pravostrannej premávke? Pri pravostrannej premávke sa do kruhového objazdu odbočuje do prava.
Dobrý den, pokud máte na mysli vjezd do pruhu směr Brno/Bohumín, tak ano. Dáte ostatním vozům v daném pruhu info, že se jim tam chystáte najet, byť mají přednost. A vozy za vámi upozorníte, že můžete hodně zpomalit nebo i zastavit, bude-li to nutné.
laky
Dobře, a když nechci jet na Bohumín ale chci hned sjet na Hlučín, a ve stejnou dobu vedle mě pojede auto na kruhaci a chce jet taky na Hlučín, dávám mu přednost?
Něco je špatně. Kruhový objezd je jen ten kruháč, který je na mapkách v pravém horním rohu. Značení na druhém snímku (P4+C1) je špatně. Na obou snímcích jsou klasické křižovatky, na nichž se chováte podle běžných pravidel. Tomu odpovídá i dopravní značení na fotografiích - Návěsti a Směrové návěsti.
laky
Já tam teda vidím značku dej přednost v jízdě a kruhový objezd
tj
Spíš si myslím, že tam chybí dodatková tabulka se vzdáleností. Kruhový objezd je až ten kruhový objezd o několik metrů dál, všechno ostatní jsou normální napojovací pruhy (sjezd, nájezd). Nebo se pletu?
Máte v tom trochu zmatek. Kruhový objezd je jen to v červeném kroužku. Jen tam platí příslušná pravidla pro kruhové objezdy. Všechno ostatní jsou bežné křižovatky.
@honza1: Začínám to chápat a musím říci, že se tazatel zeptal nebo spíš "kreslil" naprosto nelogicky. Vždy je podstatná celková situace a detaily až potom!
PS: Měl jsem se tě zeptat: A kde je ten tvůj kruháč, když tam žádný není? Když to tam znáš, je to sranda. Když jsi z druhého konce republiky, tak ten dotaz s těmi obrázky nemá logiku
@honzas1: Vážený pane, dělal jsem léta dopravního inženýra u PČR a věřte tomu, že o té problematice něco vím. Ale věštec nejsem a dotaz i s obrázky je pro mě zmatečný. Jak už jsem napsal: Vždy je podstatná celková situace a detaily až potom!
Ale vsak v pohodě. Klidek. Nevim jestli jste se pri sve inzenyrske cinnosti setkal s pripadem kdy se osadily znacky kruhace spolu s prednosti 300m pred kruhacem. Rekl bych ze zpravidla se osazuji na hranici krizovatky. Ale mozne je vse. Proto ta poznámka o vasi neduvere. Takovych velkych kruhacu znam v cr tak minimálně 3-4. Vy asi ne. Chapu. Hezky den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.