Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co proti kuně

Od: charger® odpovědí: 12 změna:

čau

máte nějakou radu co proti kunám? měl jsem půjčené služební auto a hned se do něj dala ale to nevím jistě . mohla to už načnout i když to měl kolega . ale ted u mého staršího auta jsem v motorovém prostoru našel skořápky vajíčka . . .

nekouše kabely ale proč to tam taha? to ma jako z meho autíčka brloh? :D i ted v létě? diky za nejaky tipy . jsem na to i nastříkal sprej ale na to si pry zvykne .

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

amperr
hodnocení

2x

Já našel v motorovým prostoru knedlík. Houskovej. Kabely OK, ale ta mrcha mi vyžrala izolažní pěnu na přepážce (výměnou dodala ten knedlík). Na druhým autě mám prožranou deku, ale tak jsem to už koupil. Kolega dával pepř + nějakej sprej. Ošetřil v autě kdeco a opravdu to fungovalo. Kuna nechala nové kabely být a pustila se do palivové hadice :-D.

hodnocení

2x

Použila jsem kdysi radu tady z poradny. Kdosi napsal "Zapomněl jsem si omylem na půdě vajíčka napuštěná brzdovou kapalinou. Vajíčka zmizela a kuna taky."

U toho bych se bál, že mi chcípne někde pod střechou a bude tam smrdět...

vernon
hodnocení

2x
Já jsem kdysi aplikoval ultrazvukovou plašičku. Ta svině si jí odnesla...

hodnocení

0x
Zkuste pouzit tuhle sadu pachove-ohradniky.eu/... Pestox sprej pouzivam s uspechem i na pude.

hodnocení

0x
Známý cpal do motoru závěsný kuličky do zachodovy mísy.
Prý to ASI pomáhalo. Rozcestí tak 3 kusy

To je hodně stará opakovaná rada ale ty kuličky po nějaké době vyčichnou a nemají žádný učinek nebo si na ně kuna zvykne.

@taalla

od tý doby mu tam kuna nelezla

hodnocení

0x

Zaujimave, podla kamery mi na chatu chodi pravidelne kuna, nechavam jej (a liske + mackam) zvysky kosti a masa. Aj ked je auto na dvore, vobec ju nezaujima a zoberie si jedlo niekam prec. Nemam ziadny odpudzovac, ultrazvukovy ani pachovy.

hodnocení

0x

wc kuličky od BREF

posypat motorovej prostor pepřem nebo chili

taky na kamerách u jednoho rekreačního střediska vídám u dveří kde maj kočky domek a žrádlo kuny i několikrát za noc dokonce to vypadá že ta jedna tam učí chodit mladý :)

pár metrý odsud je větší parkoviště pro hosty a ještě sem nezaznamenal že by někomu vlezli do motoru asi jim to žrádlo pro kočky bohatě stačí ;)

hodnocení

0x

Já dávám na noc k motoru skleničku s octem a od té doby mám klid. Je to práce navíc ale funguje to

pepelope
hodnocení

0x

Koupit nejlevnější kuličky do wc a dát nový jakmile vyčichnou, vyzkoušeno na x autech a kuna už neškodí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]