Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznám dobrou kapalinu u serva?

Od: pavell2 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, poradí mi někdo jak poznám zda mám dobrou kapalinu u serva? Podle barvy? Jak často by se měla měnit?

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

2x

jednak dle rubínové barvy,další věcí je tvorba tzv.dimerů-částic vzniklých oxidací oleje,které se "lepí"spolu s nečistotami a olej ztrácí onu "rubínovou",pak příliš bublinek(určité množství tam vždy je-Henryho zákon)-olej vyměnit a servo odvzdušnit...No a s trvanlivostí oleje-hdraulické oleje všeobecně by se měly měnit cca.po 5000 hodin provozu-což takhle moc neřekne-proto viz shora(barva ,nečistoty a bublinky...)

pavell2
hodnocení

Díky a jak se při výměně ovzdušňuje servo? Když bych vypustil kapalinu a zahýval s řízením a nalel novou, je třeba nějak ovzdušňovat?

Dolejt kapalinu, pri vypnutym motoru vrtet z volantem do krajnich poloh (na to se hodi mit predni kola ve vzduchu), kontrolovat a dolevat kapalinu a az prestane ubyvat, tak nastartovat a postup opakovat, dokud se hladina kapaliny neustali a servo neprestane hlucet.

erikch*

pozor-většina serv má zespod na řízení-v krajních polohách) obdobné odvzdušňovací šroubky jako brzdy...,takže "vrtěním"volantu toho moc neodvzdušníš...

1jara*

Erich tak tohle je velice důležitá poznámka.Vrtěním se jenom zapotíte.

raadek*
Pavle jestli nemate se servorizenim problemy, tak servo olej nemusite menit. Naprosta vetsina vyrobcu pouziva celozivotni náplň. R.

Hm. Mozne to je, ale u osobaku jsem se s tim jeste nesetkal. Ze by to mela vetsina serv se mi (z osobni zkusenosti) nezda...

K cemu taky, kdyz vzduch je jiz z principu fungovani posilovace pumpou sam vytlacovan.

Ale jak sem rekl. Nevim.

Nejjednodussi je vlezt pod auto, a kdyz tam odvzdusnovaky budou, tak je povolit.

doplněno 13.08.10 16:10:

Ale sazim na to, ze nebudou.

erikch*

nedávno naposledy Toyota Landcruiser...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma servo olej

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]