Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co obout na Fabi 1

Od: chipz odpovědí: 15 změna:

Nejde mi o legálnost, ale co obout na fabii 1 50kw?
Disky mám 6.5 x 15 ET 38, nechtějí se mi zatím kupovat jiné, 4 roky jezdím na 195/50 R15 a za mě v pohodě, dokonce se jezdilo 8 let na 195/65 15 a to mi přišlo asi pohodlnější, ale ale přemýšlel jsem o 185/55 R15 , co vy na to?
Disky zapisovat nebudu.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Především na takových jež jsou pásny v ORV II.

chipz
hodnocení

Chci aby to fungovalo, né abych je měl zapsané v ORV. Děkuji :D
Již 15 let se jezdí na nezapsaných discích a pneumatikách, dalších 15 nebude problém, na STK v BRNĚ to absolutně nikdy neřešili, auto je v dobré až perfektní kondici.

Když 15 let nebo 4 roky víte na čem jezdit,tak proč se teď ptáte? Hlavně všude vytrubujte po netu a všude kam půjdete, kde na které stk na co kašlou..Pak kvůli takovým dělají TK pro jistotu ještě policajti na ulicích *alene*
01.07.24 22:25

doutnak - *palec**palec*

Co dodat? Nic. Skrze takové lidi pak neustále přitahují šrouby a zpřísňují technické . Navíc nechápu Vaši logiku jezdil jste na nějakých pneu tak proč když s tím máte zkušenosti ptáte nás?

asd1
hodnocení

3x

Na 50 kW Fobii nevymýšlet tuzing ale pohodlný balony R14 a šířku 175 max. 185 a jestli chceš sportovní jízdu tak buď kvalitní gumu nebo vyměnit celý auto, protože aby to rozumně sedělo tak nestačí vyměnit kola, ale musel bys investovat mnohem víc, tlumiče, brzdy atakdále Nehledě na výkon motoru kdy i když to točíš tak to jen řve, žere a stejně nejede *smich*

vernon
Tak zrovna jedničková Fábie jede jak po kolejích...
asd1
Oproti focusu skáče jak koza, si projed rychlou tahlou zatacku s roletou... z těch ve kterých jsem jel tak jediná která trochu seděla byl dvoulitr s rs podvozkem a stabilizaci..
Tak záleží, s čím se to porovnává, ale jednickova krátká fabie (1,4/8V) proti kombikovy oktavce sedí opravdu neuvěřitelně přesně, skoro motokára. A to mám v oktavce plný silentbloky, zadní péra z nejtěžší verze kombikovyho superbu a kola nafoukaný jak pro převoz celýho auta naplnenyho pytlema cementu :)
vernon
No skáče, protože má tvrdé odpružení :-D Ale oproti Fokusu skáče všechno. A mimochodem, Focus je o třídu výše.
A ano, je to jak motokára. Hlavně krátká verze, kombi je trochu vláčnější.
Octavia I. je velké auto na malém podvozku. A to je strašně znát...
P.S. Jedničková Fábia RS neměla dvoulitr...
asd1
Ne rs s dvoulitrem, ale dvoulitr s rs podvozkem, detaily nevím ale měla stabilizaci a podvozek nebyl standard ale pry stejny jsko rs.. Když se podíváš na tabulky pojišťoven, tak focuse radi do stejný kategorie s fabkou (a oktavku s mondeem;)
Ale tady řešíme jaký kola, můj názor že je nesmysl bez dalších úprav dávat široký nizkoprofilovy kola, jen to bude hopsat ještě víc, na vodě dřív plavat, víc tahat za volant v kolejích a víc zrat. Jediná výhoda na hladkým asfaltu za sucha, a asi ta hlavní že pubertaci ocení víc závodní vzhled...
Na hladkým asfaltu za sucha a já přidávám horka. Kdy je guma měkká a při větší styčný ploše se tak nebude tolik zvejkat. Nebo s naloženým autem. Nebo měkký zimaky v létě budou lepší široký:) Ale naopak široký letnaky za chladu budou na lehkým autě jak obruče.

mathew
hodnocení

1x
Mně se jezdí dobře na Pirelli, ale nemám Fabii u té je to asi jedno, protože stejně pojede na houby
Znám osobně blázna, který měl na Fabii každé kolo jiné..velikosti,šířky, profily..zimní s letníma na jedné nápravě a dokonce směrové obráceně..přesto s tím jezdil jako šílenec na maximum..Jezdil tak dloouho..Nakonec byl v novinách,když ujížděl PČR, která ho chtěla zastavit..Zastavil ho až sloup od semaforu a předek auta,které jelo na zelenou *alene* Takže si z toho neberte příklad, ale jezdit se dá na všem...i na ráfkách
vernon
Nepojede na houby. Nekomentuj, čím si nikdy nejel a čemu nerozumíš...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]