Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

E -moped ,,baterie

Od: koko odpovědí: 5 změna:

Dobrý den jakou máte zkušenost s výdrží baterie u E mopedu ,mám ho dva a půl roku najeto 2000 km ,po novotě v pohodě dojezd 55 km na jedno nabití,ted musím nabíjet po ujetí 20 km -baterku mám olověnou ,děkuji za názory

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nájezd odpovídá cca 30 cyklům plného vybití a nabití baterky= u olova zhruba její životnost...
Jaj, oprava, počty mi nikdy moc nešly, nájezd odpovídá rovnou cca 60 cyklům, takže úspěch, že baterky vydržely tolik.

hodnocení

0x

Trakční Pb aku nikde nemám, ale po 2000 bych řekl, že je normální, že bude slábnout. Zkuste zjistit Li-ion nebo LiFePO4 náhradu, bude to asi pálka, ale měla by vydržet déle.

hodnocení

0x
U olověné baterie je to běžný výsledek. Olověná baterie v těchto skůtrech je něco jako startovací toner v levných tiskárnách, je spíše jen na vyzkoušení, protože lithiová zdvojnásobuje cenu skůtru.
Je možné, že té baterii by šlo trochu pomoct nabitím jednotlivých bloků. Kdo ví, jestli je tam vůbec nějaký balancér. Jak jste se o ni staral v zimě?

asd1
hodnocení

0x
Pokud není trakční, tak olovo odchází pri vybití pod 50% kapacity (sulfatace elektrod), trošku to jde zachránit chytrou nabíječkou která umí desulfataci..
Pokud jsi to vyjizdel do nuly tak úspěch jsou i ty dva roky..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]