Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renault Fluence LZB1054

Od: dedabrno® odpovědí: 7 změna:

Omlouvám se, starý děda. Vyjmul jsem akumulátor z vozidla k řádnému dobití. Problém je v tom, že bez akumulátoru nelze zavřít všech 5 dveří, pouze levé prední dveře. Na Renault Club nefunguje, i když jsem registrován.

Může mi prosím někdo poradit, jak auto uzamknout?

Děkuji

doplněno 29.06.24 01:07:

Ano, děkuji. Správný postup je skutečně neotvírat dveře, pouze kapotu, vytáhnout baterrii, zavřít kapotu. Vše zůstane zamknuto.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jen takový rychlý nápad, možná blbej. Dát baterii zpátky, otevřít kapotu, zsmknout auto a vyndat baterii. Nejde to nabít v autě?

hodnocení

4x
Normálně otevřu kapotu, zamknu auto dálkovým, vytáhnu baterku a kapotu zavřu.
Až je nabito, tak odemknu dveře řidiče klíčem v zámku, odjistím a otevřu kapotu, připojím baterku a pak odemknu normálně opět zbytek auta dálkovým.
Sice VW, ale divil bych se, kdyby to nešlo i u frantíka.

Známý mechanik mi rozlobeněně vypravěl - nadával, že Forda museli heverem zvednout, aby připojili kabely na starter pro otevení kapoty. Tedy tenhle Ford má pouze elektrické otevírání kapoty?

mathew
hodnocení

3x
Jednoduše připojíte baterku zamknete auto a potom ji zase odpojite. Možná by stačilo jiné auto a startovací kabely, ale nikdy jsem to nezkoušel.
A když si pak ještě zabouchne kapotu ... Bude tady další dotaz, jak otevřít zamčený auto s odpojenou baterkou pod zabouchlou kapotou:)
mathew
Normální auta mají ve dveřích řidiče pro tenhle případ díru na klíč, kterým se otevřou.

hodnocení

0x

Nevím, jestli to bylo stejné auto, ale ten samý problém jsme řešili asi před rokem. Na rušné pražské ulici (daleko od domova) auto s totálně vybitou baterií a odemčenými dveřmi nešlo nijak zajistit. Kdo tohle vymyslel by zasloužil nobelovu cenu *zed*!

Podařilo se pomocí druhého auta a startovacích kabelů. Byl ale zázrak, že se mi podařilo zajet (po chodníku) dostatečně blízko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]