Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia 2 vybijeni baterie

Od: ceskalipa odpovědí: 2 změna:
Zdravím, prosím o radu ohledně auta Octavia 2, 1.9tdi, 77kw, rv 2005. Extrémně rychle se mi vybíjí autobaterie při odstavení auta. Zjistil jsem také, že se mi zahřívá relé č. 449, (na přiloženém obrázku je vlevo dole, pozice KL30) a to tak, že se na něm téměř nedá udržet prst. Zkusil jsem ta relátka s označením 449 mezi sebou prohodit, to kreré se přehřívá jsem dal na pozici HORN a baterie se vybijí ještě rychleji. Zároveň mi při odstaveném autě hřeje ten senzor deště/ světla přičemž mi ale senzor deště nefunguje protože stěrače stírají ikdyž neprší a voličem citlivosti senzoru na páčce stěračů neměním citlivost senzoru na déšť ale pouze volím rychlost stírání (interval). Moje otázka zní zda je možné aby nějaké relé hřálo když je auto odstavené a samozřejmě všechno v autě povypínané? Předpokládám, že ne. A jestli by mi někdo mohl popsat co konkrétně ta relátka na obrázku ovládají? A které z nich souvisí s dešťovým senzorem? Hledal jsem to v servisní příručce pro Octavia 2, ale nerozumim té elektrice vůbec. Šťourám do toho sám protože při opravě nefunkčních stěračů po mě chtěli přes 11 tis. Kč Využili mé neznalosti. Nechali mě tenkrát zaplatit nový motor stěračů tušim 3500 Kč a pak jsem čirou náhodou zjistil že tam žádný nový motor stěračů ani nedali. Proto si chci zjistit co nejvíc informací a neukázat úplnou neznalost aby byly náklady na opravu co nejnizsi a neopakovalo neco podobneho. Děkuji za případnou odpověď
Octavia 2 vybijeni baterie

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

xn--pojistkov-sk-kbb5op8c/...

relé hřeje proto že zustává dlouho sepnutý nebo múže mít cívka relé závitový skrat a proto hřeje

je třeba měřit vem ampermetr s rozsahem 10 ampér lěpe 20 ampér odpoj mínus do baterie a mezi kontakt baterie a svorku napoj ampérmetr

při zavřeným zamčeným autě a zacvaklim zámku kapoty musí bejt odběr z baterie max 30miliampér nejlépe 20 miliampér

při měření čekej cca 3 až 5 minut jednotky po připojení naběhnou a chvíli trvá než se uspí a proud klesne

postupně taháš ven pojistky či relé a až ten odběr klesne zjištuješ co vše je na daný pojistce či relátku za elektrický spotřebiče a hledáš problém

mohla ti odejít BSG jednotka

km
hodnocení

0x

Hlavně si najděte servis, kde vás nebudou takhle okrádat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]