Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roční platnost evidenční kontoly

Od: michalbc® odpovědí: 5 změna:

Přátelé, prosím když mám protokol z STK (technické kontroly) z minulého roku 27.7.2023, platí i zde roční lhůta uznání jako pro evidenční kontrolu?

Ta změna roční platnosti vstoupila později tuším od letošniho nového roku a tak nevím, zda-li platí i v tomto případě...

Díky všem za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano, platí.

(Mimochodem už od 1. dubna loňského roku, ale i tehdy se ten rok vztahoval i na ty dříve proběhlé kontroly.)

hodnocení

0x

U evidenčních kontrol dochází k prodloužení platnosti ze současných 30 dnů na 1 rok, a to bez omezení počtu úkonů. Toto prodloužení platí zpětně i pro již proběhlé evidenční kontroly (tedy platné budou i evidenční kontroly provedené po 1. 3. 2022).

ZDROJ třeba svetlans.cz/...

hodnocení

Přátelé děkuji, jen ještě jeden dotaz, který mě teď napadl, že já jsem to asi blbě pochopil...

Já jsem před rokem absolvoval řádnou technickou prohlídku a teď nevím, jestli to nahrazuje i evidenčku...

asd1

Evidenční kontrola je součást TK.

paveldvorak

řádné technickéá prohlídka neexistuje...zákon jí nedefinuje

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]