Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ruční brzda octavia 1

Od: janek odpovědí: 3 změna:
Zdravím, mám octavii 1 a mám specifický problém s ruční brzdou.
Když jsem auto koupil byly úplně povolené lanovody.
Když jsem je dotáhl ručka přesto nebrzdila skoro vůbec a začlo přibržďovat PZ kolo (opravdu pouze toto jedno) Pod autem jsem zjistil, že nechodí skoro ta páka za kterou je lanovod na třmenu uchycen.
Včera jsem teda dal nový třmen, odvzdušnili jsme to a opět lanovody utáhli.
A co se nestalo…
Ručka trochu lepší, ale stále témeř nefunguje a začlo přibržďovat LZ kolo které předtím nepřibržďovalo.
Zkoušel jsem ho včera i ve vzduchu protočit před utažením ručky a v pořádku.
Po úplném povolení lanovodů opět kolo nepřibržďuje, ale jsem zas bez ručky.
Lanovody údajně bývalý majitel měnil nedávno, ale na pohled je vidět že jeden je v interiéru víc vylezlej než druhý, tak o 5cm.
Nějaké nápady po čem jít než vyměním lanovody které jsou údajně dělané a vypadají i že nejsou nijak zatuhlé?
Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
To že vypadaj neznamená že nejsou v háji
Vyháknout a vyzkoušet jestli nejsou zarezlí a jestli dou volně
Pokud maš nový brzdiče a nemaš tuhý plovoucí šrouby tak tam nic jinyho než lanovody neni
janek
hodnocení

Šly právě z brzdiče i krásně vyháknout
No to by asi nemeli jit z lehka ven
A když si za vyháklí lanko vzal šlo zasunout volně do bovdenu a zpět vytáhnout?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]