Nejste přihlášen/a.
Měl jsem odpojenou autobaterii a ukazuje to nyní nesmysl(v autě mám půl nádrže a ukazuje dojezd 130 km), tak mě napadlo, jak to auto vůec vypočítává, kolik má v nádrži benzínu. Děkuj.
Podle mě to nemá cenu řešit. Mělo by se to upravit samo, protože tento údaj OC predikuje z historie jízdy. To vede i k tomu, že někdy dojezd místo logického poklesu naopak stoupá. U mě je to typicky po sjetí z dálnice na okresku, protože OC zjistí, že oproti dálnici je najednou spotřeba na okresce nižší a proto predikuje postupně delší dojezd. Po odpojení baterie je historie vymazána a tak to prostě kecá nesmysly
Kolik je v nadrzi benzinu se nepocita. To te ukazuje palivomer, coz je potenciometr s plovakem merici vysku hladiny.
Jaky je dojezd se pocita z aktualni spotreby a prave z mnozstvi paliva v nadrzi.
Aktualni spotreba se pocita hlavne z dat z MAFu (vahy vzduchu), ktera meri prutok vzduchu do motoru.
Vsak ja mel take na mysli skutecna auta vyvijena inzenyrama, ne parodie na auta vyvijena zabozroutama.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.