Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou navigaci do auta vybrat?

Od: karhana odpovědí: 15 změna:

Jsme starší osoby, cestujeme několikrát do roka po Česku. Chtěli bychom si pořídit navigaci do auta, protože navogace v mobiu nás už 2x zklamala. Prosím, poradíte, jakou vybrat? Nemáme žádné zkušenosti. Díky za odpovědi

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Záleží v čem vás zklamala... Obecně vzato navigace v mobilu je jedna znejlepších a to hlavně proto, že je dost často aktualizovaná. Nedělejme si iluze, že samostatná navigace vás třeba nezklame. Na té spíš vidím lepší jen dejme tomu mechanické provedení. Velikost je zpravidla obdobná...

hodnocení

6x

V Česku fungují špičkově jako navigace Mapy.cz. Jen za hranicemi je nepoužívám, protože v cizině jako navigace často lžou.

Ovšem každá navigace se musí umět nastavit a používat. Kdo to neumí, nebude spokojený s žádnou!

Sk+pl bez problémů...

Tak zrovna na Slovensku mě před 2 lety někde v oblasti Makova Mapy vyhnaly úplně jinudy, dokonce část i po "lesní" cestě, a to i přesto, že hlavní silnice č. 10 byla normálně průjezdná a nastavení jsem měl správně. Něco podobného se mi před pár lety stalo v Německu také v blízkosti hranic, kde to naštěstí docela znám. Od té doby navigaci v Mapách používám jen v Česku.

Mě se tohle s mapy.cz už několikrát stalo taky, ale obdobně i jak s offline navigační aplikací v telefonu,tak se samotnou jednoúčelovou navigací. Všechny čas od času neodolají zvědavosti se zajet podívat někam mimo hlavní cestu. Občas to dokáže při troše dobrý nálady na palubě i rozveselit posádku:) Ale z pohledu řidiče, když mě to na dovolený v noci zavede s obytným přívěsem pryč z hlavní silnice na úzkou cestu, která vede strmě dolů k mostu, před kterým je značka cyklostezky a uprostřed cesty patník... Bych to rozšlapal:(

ole
hodnocení

3x

Navigaci v mobilu si nainstaluj nějakou osvědčenou, nejlépe WAZE...

Nejspíš tě zklamala navigace Google mapy, to primárně není aplikace na navigaci ale normální šmírování a reklamy Největšího prodejce reklamy. Ani ty policajty nebo předmět na silnici ti to neukáže, natož ceny benzínu... V Česku to na navigování nepoužívám protože to není dobrý...

Ps: Přes speciální navigací jsem jezdil někdy v roce 2001, to byly úplné začátky (kdy se Odemknul GPS signál, resp. jeho přesnost). Dneska to nemá moc smysl otravovat se se speciální navigací...

hodnocení

2x

Zejména pro staší řidiče bych nedoporučil klasickou off-line navigaci a naopak doporučil některou z on-*line navigačních aplikací na mobilu. Důvody jsou jasně a jednoduché. Off-line navigace logicky velmi rychle zastarávají a nedokáží reagovat na dočasná omezení a jiná nebezpečí. Což zpravidla seniora zaskočí a pak to vede k ztrátě orientace a dotyčný to pak dokáže vygradovat i k jízdě v protisměru po některé z dálnic, nebo aspoň v protisměru po čtyřproudovce u Opatovické elektrárně (bylo k vidění nedávno)

Já osobně jezdím podle Waze, protože denně potřebuji cestovat napříč republikou a proto velmi oceňuji, že tato aplikace reaguje na aktuální dění v provozu, jako jsou nehody, uzavírky, kolony atd. To je podle mě velmi užitečné i pro plynulost a bezpečnost jízdy. Přitom spotřeba dat není nijak dramatická, kdysi jsem to měřil, protože jsem podle toho jezdil i v době, kdy se v zahraničí platil roaming - vychází to okolo 1MB / 100km

hodnocení

2x

Každá Off-line navigace vás musí zklamat - protože každá bez aktuálních dat je prostě neaktuální... A nejedná se jen o uzavírky nebo omezení, ale i o nehody a kolony.

Já používám výhradně mapy.cz, manželka zase prý z grafických důvodů mapy od googlu.

riva
hodnocení

1x

Klasika jsou navigace Garmin. Přes 10 le používám Garmin 2505, dnes by tomu odpovídala snad i ta nejlevnější gps-navigace.heureka.cz/...

Ale je to historie, protože tam nemáte okamžitou reakci na hustotu provozu. Výhodou je blbuvzdornost, vyšší jas než u mobilu a snazší ovládání.

karhana
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Asi jsem se nepřesně vyjádřila, ale chtěli bychom si pořídit tu pevnou navigaci, která je nainstalována v autě. Děkuji.

vyjádřila jste se dobře, ale všichni máme lepší zkušenosti s aktuální navigací v mobilu... kde se vám během cesty najednou změní trasa, protože 20km daleko se stala nehoda a předpokládá se aktuální zácpa ve vaší trase...

Pokud to zvládne navigace v autě instalovaná s pořizovací cenou 100tis Kč, děkuji, zůstanu u svého mobilu za 2500,-.

mathew
No tak to bude nejlepší současné auto vyměnit za nějaké, kde už ta navigace je.

Pokud chcete navigaci ,,napevno´´ v autě, proč ne. Proti telefonu je přece jen větší displej dost podstatnou výhodou. Dnes to není tak problematické, jako dříve. Stačí si pořídit autorádio s Android auto, pak můžete využívat výhod velkého displeje a online navigace. Používám to tak ve svém autě a je to komfortní řešení . Neuvádíte ale, jaké máte auto a jaký telefon, to jsou věci, které je potřeba zohlednit při řešení tohoto problému. Dobrý výběr takovýchto rádií je třeba zde

chytraautoradia.cz/...

paveldvorak
hodnocení

0x

na motorce jí používám, ale jen z důvodu, že je nepromokavá, prachuvzdorná a bez dobíjení vydrží kolem 8 hodin, nejde o krabičlku ale o ty mapy...

v autě nemá samostatná navigace praktický v ýznam,

vzhledem k tomu že léta používám zn. totmom dal bych do auta velký tomtom pro kamnioy se 7palc. obrazovkou

hodnocení

0x

Každou navigaci je třeba brát s rezervou a při jízdě uvažovat selským rozumem. Navigace, která sama volí cestu nejkratčím směrem vás klidně žene někomu zkratkou přes dvůr, aby ušetřila 200m po normální silnici.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]