Zdar, vlastním Octavii I. 1.9 tdi. Poslední dva dny se mi skoro nepodařilo nastartovat, když jsem začal točit klíčkem tak motor byl jakoby "pridusenej" a jen to tak chrochtalo a pak se motor nakopl. Diagnostika žádnou chybu s čerpadlem neukázala, ale stává se to celkem často. Jednou jsem ani motor nenastartoval a muselo se tomu pomoct se start sprejem.
Kdys naposled měnil palivovej filtr daval novej termoventil co je na filtru a čistil sací koš co je v nádrži? Těsní ti přepadový hadičky nerozpadaj se?
panini
Palivový filtr je měněn cca rok, možná ani to ne. Nevím jak se čistí sací koš, hadičky vypadají okay.
Pozrite sa ,či nie je pootočené ozubené koleso na kľuke,čiže skontrolujte si nastavenie rozvodu. Druhou možnosťou je vadný štartér, netočí na potrebné otáčky. Doplňte motorizáciu vášho auta, lebo boli robéné dva systémy počas výroby.
panini
Startér točí úplně v pohodě, ale občas prostě jako kdyby to bylo pridusene, je to 1.9 tdi 74 kw 4x4 combi, r.v 2002
panini
A jak poznám, že je kolečko pootocene? A jde to pootocit v domácích podmínkách nebo bych musel do servisu?
Nevím jak u koncernu ale asi je to identické-zaeretuje se klika na příslušném místě a pak vstř. čerpadlo a misí sedět i aretační místa na vačce-vačkách.
Na Vašem místě raději do servisu nebo klidně vyhlášenému garážníkovi!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.