Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová kára

Od: dean® odpovědí: 13 změna:

Rád bych se zeptal na vaše názory ohledné nákupu nového auta, protože dnes je takových možností, že se v tom člověk jako já dost lehce ztratí. Momentálně mám Fábku z roku 2013 hatchbacka, plánujeme do budoucna rodinnou změnu (větší kufr atd).

1. Financování - samozřejmě, že je asi lepší rovnou vysolit cash, ale někde už nabízejí možnosti financování bez úroku a k tomu různé výhody (servis atd.). Za mě asi lepší jít do úvěru u společnosti, kde auto kupuju, páč na leasing auto nění do poslední splátky moje.

2. Kde koupit - za mě je dnes strašně moc možností... nákup z DE po důchodci, autobazar, možnost ročních vozů škoda plus, vyzkoušených ojetých, nebo komplet nových (nevím, jestli se vyplatí, ještě k tomu jsem z města). Máte nějakou osvědčenou metodu / stránku?

3. Značka - nejraději bych šel do Škodovky, nejvíce servisů, jedny z levnějších náhradních dílů. Dost podobně na tom je Hyundai, VW. Do Číny Ssang/MG se mi jít úplně nechce, co jsem četl recenze jejich motor ještě není moc vyladěný a má velkou spotřebu v porovnání se škodovkou. U ostatních nevím jistě, ale vím, že do BMW ani Audi jít nechci, to láka chuligány s klíčema.

4. Motorizace, za mě rozhodně manuál, i když vím, že se tu najdou zastánci automatu. Na občasnou dovolenou si myslím, že by měla 1.0 stačit, nebo je to už dnes málo a je lepší 1.5? Ta asi pravděpodobně víc žere že?

Abych jen nastínil, po čem cca pokukuju, tak odkazy níže pro zajímavost. Budu rád za jakékoliv náměty, rady a připomínky, díky moc.
branka.skoda-auto.cz/...

branka.skoda-auto.cz/...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Tak si kup Scalu v manuálu na úvěr, když jí chceš. Osobně bych jako "rodinný univerzál" bral úplně jiný auto a za hotový.

btw úvěr bez navýšení - myslíš že ti někdo půjčí prachy aby z toho nic neměl? *smich*

Úvěry bez navýšení (dokonce i na auta) opravdu jsou, ale jsou tam další podmínky a není to tak růžové, jak to vypadá a rozhodně ne na celou cenu vozu.
hodnocení

upřímně, každý píše, že by bral něco jiného, ale nechává si to pro sebe :) co vy berete jako rodinný univerzál?

asd1

Tipo v kombíku, Doblo.. Motor podle nájezdu a stylu..

hodnocení

0x
Nechtěl bych ani jedno z těchto aut..Ani kdyby byly za polovinu ceny..Takže jsem vám vůbec neporadil,omlouvám se..Ale pokud se ohlížíte po novém autě a toto jsou pro vás favoriti výběru..tak tady je každá rada zbytečná..Myslím že je úplně jedno,které auto koupíte..Ve vašem případě bych si nechal poradit přímo u prodejců..
hodnocení

jsem jedno ucho, jak říkám, vezmu jakoukoliv radu

audi
hodnocení

0x
1.0 i 1.5 tsi jezdí dobře a jsou spolehlivé, já mám raději 1.5, výběr auta už je o osobních preferencí pokud chcete něco většího šel byl spíše do Octavie, popřípadě se dá sehnat nový Ceed sw či Hyundai I 30 kombi (s různými benefity jako prodloužená záruka, zimní pneu zdarma, výhodné financováni atd..) za podobné peníze jako 4 léta škodovka..
Jako laik se rozhodně vyhněte bazarům typu Aaa, ESA atd..Občas kupujeme vůz ve Škoda Plus/Das welt auto a úplně vpohodě, většinou dají ještě slevu + rok záruku.. jinak váš dotaz je dost rozsáhlý na delší diskuzi, je potřeba si ujasnit co vlastně chcete a s jakým rozpočtem/nájezdem.
hodnocení

nechce se mi do toho dávat 350k, spíš něco pod... tím pádem rozumný nájezd asi padá, ale i tak se dá vybrat, si myslím

hodnocení

0x

Financování auta - resp. koupě auta na úvěr - je logické pouze ve dvou případech.

1) jsem podnikatel a auto vydělá jak na splátky, tak i něco pro mne

2) potřebuji se dostat do práce, ale jediná možnost je vlastní auto

Kupovat si nové jen kvůli tomu, že staré je už staré... nezapadá do těchto dvou variant. Větší auto si kupte, až bude žena v 6tém měsíci.

I ve špatném bazaru můžete koupit dobré auto, i v dobrém bazaru koupené či nové ze salonu může mít vady.

Ceny dílů jsou v podstatě srovnány - jen u některých aut je prostě potřeba těch dílů víc. Kupovat dnes nové auto, protože má levnější díly, mi připadá mírně podivné.

Jestli si myslíte, že jiná značka než audi-VW vás ochrání před chuligány,... tak já měl přes 15 let starého kombíka xsaru - citroen - a stejně mi to posprejovali kolem dokola jako jedno ze tří aut na velkém parkovišti... prostě je to napadlo, zrovna v tom místě...

Žere každé auto a kdo chce mít opici, musí mít na banány. 1,5 můžete lechtat na plynu a nebude mít takovou spotřebu, jako když jete plné auto s 1.0.

Mít tu chuť, kupuju dnes toto

matys

"Ceny dílů jsou v podstatě srovnány.." Ale no tak *alene* nemelte kraviny, rozdíly mezi značkami jsou i ve stovkách procent..

paveldvorak
hodnocení

0x

1.0 samozřejmě stačí, jede to na 1. a 2. rychlost, pak je to mrtvé..za to bych určítě vyhodil své úspory,,,,nebo bych si na to s velkou radostí bral úvěr

david4
Dobrý den, není pravda co říkáte. Mám motor 1.0Tgdi
Jezdím dost svižně a mám spotřebu dálnice kolem 4,7 l/100km, couračky kolem 5,5 l/100. Silný, výkonný motor lepší než 4valec v atmo... Tak nejdřív si vozidlo vyzkoušejte a až potom dělejte moudra

tj
hodnocení

0x
Mám Hyundai i30 kombi, kupovaná nová, motor 1.6, benzín, manuál.
Po roce ježdění začalo téci těsnění na guferu, vyměněno v rámci záruky, prý výrobní vada u více vozů. Mám jí už skoro 10 let a krom toho na začátku se za tu dobu jen měnily provozní kapaliny a filtry, svíčky, občas žárovky. Takže tolik k poruchovosti. Výhodou nového auta je to, že víte jak s ním jezdíte a znáte bezpečně jeho minulost, pokud ho nepůjčujete. Není to na závodění, ale skutečně rodinný vůz, který mě dokázal i přestěhovat. Na dovolenou ideální, také jsme několikrát jeli. Věci se vešly pohodlně do kufru. Díky tomu, že je v benzínu, jsem nemusel nikdy řešit problémy se startováním. Venku -30 a na první otočení klíčku, jako nic. Žádné turbo apod, což už dneska asi nekoupíte. Jako největší výhodu na přepravu věcí vidím složení zadních sedadel do roviny, takže se vytvoří slušné letiště a vejdou se tam i větší věci pěkně na ležato. Jedno tahle holka vezla i pár kousků ztraceného bednění, nebyl problém tam dát desku a na ní naskládat bedňáky. Kdyby to šlo, až doslouží, koupil bych to auto znova.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]