Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkování u středu křižovatkyi u jednosměrky

Od: herd® odpovědí: 4 změna:
Dobrý den , platí zákaz parkování 5m přes hranicí křižovatky i když jde o jednosměrku? Nebo jsou snad nějaké úlevy(silnice co se jeví cestička k domku, SUV, absence zdí, absence vysokých budov, ponechání 3m šířky, zapnuté dvojblinkry...),, že obsadit křižovatku je možné do posledního centimetru?
A za druhé, pokud tam auta parkují opět t3ěsně podélně u křižovatky je o porušení? I když nechajízákonnou příčnou šířku 3m?
Dennně vidím stovky takovýchto porušení - jde o obousměrné křižovatky,

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Viz §§ 25 - 27 zák. č. 316/2000Sb. Tam najdete odpovědi na všechny vaše otázky. Ovšem jako řidič, tedy absolvent autoškoly byste měl toto vše znát.

Co se týká porušování uvedených ustanovení, bohužel (nebo bohudík?) vzhledem ke stavu v dopravě je toto relativně často tolerováno, pokud vozidlo nenarušuje bezpečnost provozu na PK (především rozhled na přilehlé křižovatce).

K výstražným blikačům jen tolik, že v případě nelegálního zastavení/stání se jedná jednoznačně o jejich zneužití.

překlep, který se mi stává často.

zákon 361/2000

Milane, dík za opravu!

Není zač, občas se mi stává, že napíši něco a pak se divím, kdo to psal za mne?

Přeji hezký týden...

Nicmén jsem nepochopil dotaz...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma podélné parkování

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]